18,212,025 BTC

Възходът на Америка като световна крипто суперсила

американски флаг САЩ знаме Биткойн символ монета пукнатина xChange.bg

Последните събития от конференцията Bitcoin 2024 в Нашвил подчертават потенциална повратна точка за крипто индустрията в Съединените щати. С ключови анонси и смели политически предложения визията за Америка като глобален лидер в крипто пространството става все по-ясна. Тази статия разглежда ключовите моменти и последици от конференцията, съсредоточавайки се върху трансформативния потенциал на криптовалутите в САЩ.

Визията на Тръмп: Да направим Америка крипто столица

Бившият президент Доналд Тръмп изнесе ключова реч на конференцията, която беше нищо по-малко от преломен момент. Някога скептик, Тръмп драстично промени своето мнение за криптовалутите и сега се позиционира като твърд привърженик. В своята реч Тръмп представи цялостен план да направи САЩ "крипто столицата на планетата". Неговите предложения включват създаването на стратегически национален резерв от Биткойни, назначаването на председател на SEC, който подкрепя криптовалутите, и формирането на консултативен съвет за Биткойн и криптовалути.

Обещанието на Тръмп да спре усилията за създаване на цифрова валута на централната банка (CBDC) и подкрепата му за правото на самостоятелно съхранение на дигитални активи намериха силен отзвук сред аудиторията. Неговата визия да превърне Америка в мощен център за копаене на Биткойн и призивът му Биткойн да бъде "копан, монетизиран и произведен в Америка" маркират значителна политическа позиция, насочена към създаване на благоприятна среда за крипто индустрията.

Законодателна подкрепа: Законопроектът на сенатор Синтия Лумис за стратегически резерв от Биткойн

Допълвайки инерцията, сенатор Синтия Лумис от Уайоминг обяви своя план да въведе законопроект, който ще изисква Федералният резерв да държи Биткойн като стратегически резервен актив. Ако бъде приет, този законопроект ще постави Биткойн редом до златото и чуждестранните валути в резервите на Федералния резерв, отбелязвайки значителна подкрепа за легитимността на Биткойн като финансов актив. Потенциалната подкрепа от страна на Тръмп и създаването на ясни регулаторни насоки подчертават двупартийното признание за ролята на Биткойн в бъдещето на финансите.

Нарастващото влияние на крипто в американската политика

Конференцията Bitcoin 2024 подчерта нарастващото влияние на криптовалутите в американската политика. Както републиканците, така и демократите признават значимостта на крипто гласоподавателите. Видни фигури като Робърт Ф. Кенеди-младши и Вивек Рамасвами също изразиха силна подкрепа за Биткойн, предлагайки смели инициативи като стратегически резерви от Биткойн и регулаторни реформи.

Лидерите на индустрията и икономическите прогнози

Ключови лидери на индустрията като Майкъл Сейлър, CEO на MicroStrategy, и инвестиционни фирми като BlackRock и VanEck, представиха амбициозни прогнози за бъдещата стойност на Биткойн и ролята му в глобалната икономика. Бичите сценарии на Сейлър предвиждат Биткойн потенциално да постигне пазарна капитализация от $280 трилиона до 2045 г. Прогнозата на VanEck за цената на Биткойн, достигаща $2.9 милиона до 2050 г. като обезпечен актив, подчертава огромния потенциал на криптовалутата в глобалните финанси.

Заключение: Нова ера за криптовалутите в Америка

Конференцията Bitcoin 2024 в Нашвил маркира нов ключов момент за крипто индустрията в САЩ. Със значителна подкрепа от политически лидери и амбициозни политически предложения, визията за Америка като глобален лидер в криптовалутите започва да се оформя. Комбинацията от възможност за про-крипто президент, законодателна подкрепа за Биткойн като стратегически резерв и силна политическа подкрепа сочат към бъдеще, в което криптовалутите могат да играят централна роля в американската финансова система. С развитието на тези събития, потенциалът на Америка да стане Биткойн суперсила на света изглежда все по-близо до реалността.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.