18,212,025 BTC

Всичко за стейбълкойна на PayPal (PYUSD)

PayPal стейбълкойн xChange.bg смартфон мобилно приложение бюро компютър

Въведение

Финансовата екосистема преживява бързи трансформации, а водещите доставчици на разплащания въвеждат иновации, за да запазят лидерските си позиции. Едно от значителните постижения в сферата на криптовалутите е пускането на стейбълкойни. На 7 август PayPal, глобален пионер в областта на цифровите разплащания, се присъедини към тази еволюция с въвеждането на своя стейбълкойн, деноминиран в щатски долари - PYUSD.

Какво е PYUSD?

стейбълкойн stablecoin напечатан текст страница

PayPal USD (PYUSD) е стейбълкойн, въведен от PayPal. Той е обезпечен с депозити в щатски долари, краткосрочни американски държавни ценни книжа и подобни парични еквиваленти. Това означава, че за всеки емитиран токен PYUSD има еквивалентен американски долар, подкрепящ го, което гарантира стабилност на стойността му. Всеки токен на PYUSD може да бъде заменен в съотношение 1:1 за щатски долари и се емитира под управлението на Paxos Trust Company.

Използване и интеграция

PayPal мобилно приложение ап смартфон

Клиентите на PayPal в САЩ, които отговарят на условията, скоро ще могат да се възползват от редица улеснения, използвайки PYUSD. От прехвърлянето между PayPal и външни портфейли, извършването на плащания от човек на човек и финансирането на покупки, PYUSD има за цел да направи цифровите транзакции по-лесни и бързи. Освен това потребителите могат да конвертират всяка от поддържаните от PayPal криптовалути към и от PYUSD. Този ход е в съответствие с визията на главния изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман, който смята, че преходът към цифрови валути изисква стабилен цифров инструмент, който е лесно свързан с фиатните валути.

Разширяване на обхвата

Стейбълкойнът на PayPal е нещо повече от цифров долар. Той е мост между фиатните пари и необятния Web3 свят, достъпен за потребители, търговци и разработчици. Като единствен стабилкойн в рамките на екосистемата на PayPal, PYUSD използва богатия опит на компанията в мащабираните плащания и го съчетава с гъвкавостта на блокчейн протоколите. Като ERC-20 токен, емитиран върху блокчейна на Ethereum, PYUSD ще обслужва огромна общност от разработчици, портфейли и Web3 приложения.

Възприемане от крипто екосистемата

Освен собствената екосистема на PayPal, няколко платформи започват да поддържат PYUSD:

Kraken: Една от най-големите борси за криптовалути бързо прие PYUSD. Потребителите могат да депозират, теглят и търгуват с PYUSD, като са налични двойки в щатски долари (USD) и евро (EUR). Струва си да се отбележи, че стейбълкойните трябва да се депозират през Ethereum блокчейна в Kraken.

Други борси: ByBit, Changelly и Huobi обявиха подкрепата си за PYUSD. Междувременно, крипто гигантите Binance и Coinbase все още не са интегрирали PYUSD.

Хардуерни портфейли: Ledger, лидерът в производството на хардуерни портфейли, обяви интеграцията си с PayPal, която позволява на верифицираните потребители на PayPal в Съединените щати да купуват BTC, ETH, BCH и LTC директно през Ledger Live. Но все още не се споменава изрично поддръжката на PYUSD.

Рискове

Макар че обещанието за PYUSD и подкрепата на глобален гигант като PayPal дават увереност, от съществено значение е да се признаят присъщите рискове, свързани с всяка криптовалута или стейбълкойн. Тъй като PYUSD е обвързан с щатския долар и е обезпечен с конкретни активи, стабилността му до голяма степен зависи от точното представяне и пълното обезпечаване на тези резерви. Всяко несъответствие или липса на прозрачност може да се отрази на неговата стойност и надеждност. Освен това, въпреки че е подкрепен от признати играчи като Paxos Trust Company и се регулира от органи като Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк, волатилният характер на пазара на криптовалути, регулаторната несигурност и потенциалните киберзаплахи винаги представляват риск. Препоръчително е потребителите и инвеститорите да провеждат задълбочени проучвания, да разбират PYUSD и да проявяват предпазливост при извършване на транзакции и инвестиции.

Заключение

Навлизането на PayPal в сферата на стабилните монети с PYUSD означава сливане на традиционната финансова инфраструктура с растящия Web3 свят. Тъй като PYUSD се интегрира още повече в глобалната финансова система и се приема от различни платформи, той е свидетелство за еволюиращия характер на парите в цифровата ера. Това е важен момент в развитието на криптовалутите и PYUSD дава силна заявка да се превърне в основен играч в сферата.

Данните в тази статия са само и единствено с информативна цел и не представляват съвет, препоръка или предложение за търгуване на PYUSD, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущaта информация. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.