18,212,025 BTC

Twitter позволява бакшиши в Биткойн, Китай с нови крипто забрани – Aнализ – 27 септември

Twitter иконка приложение таблет кафе ръка xChange.bg

Миналата седмица крипто пазарът беше подкрепен от положителни новини. На 23 септември Twitter обяви, че интегрира функционалност за оставяне на бакшиши в Биткойн чрез използване на Биткойн адрес или портфейл с активиран Lightning Network:

Twitter Биткойн бакшиш

Източник: Twitter

Крипто общността приветства новината, като твърди, че Twitter ще улесни масовото приемане на криптовалути и Биткойнът ще се превърне във валутата на интернет:

Биткойн валутата на интернет Twitter

Източник: Twitter

Друга положителна новина беше фактът, че само през първия месец от признаването на Биткойн за законно платежно средство в Република Ел Салвадор процентът на приемане в страната достигна 1,6 милиона граждани и надхвърли броя на банковите сметки:

Биткойн приемане граждани Ел Салвадор

Източник: Twitter

През втората половина на седмицата обаче настроението на пазара се промени. Ройтерс обяви, че водещите регулатори в Китай ще забранят търговията с криптовалути и копаенето:

Китай крипто забрана Twitter

Източник: Twitter

Тази новина свали цената на Биткойн от 38 500 евро на 34 500 евро само за няколко часа, тъй като страхът, несигурността и съмненията (FUD) се разпространиха в крипто пространството почти веднага.

Въпреки това през уикенда пазарът започна да се възстановява, защото крипто общността осъзна, че китайският FUD не е нещо ново:

Китай FUD крипто Биткойн

Източник: Twitter

Създателят на Hashcash Адам Бек дори подчерта, че новини като "Китай забранява Биткойн" са ясен сигнал за покупка:

Адам Бек Биткойн сигнал за покупка Twitter

Източник: Twitter

След доста нестабилна седмица, пазарът в понеделник започва със стабилен отскок на цената в рамките на един ден. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 37 319,08 евро (+5,18%), един Етериум - 2 640,58 евро (+11,03%), едно DOGE - 0,1703 евро (+5,93%) и едно UNI - 20,79 евро (+37,28%) :

Биткойн цена 27 септември 2021

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), двойката BTC/EUR е формирала две последователни Мечи поглъщания:

Биткойн цена графика 27 септември 2021

Според теорията за технически анализ, Мечото поглъщане е модел на обръщане на тренда, който възниква в края на някои възходящи ценови движения. Ето защо биковете трябва да бъдат много предпазливи, защото цената на Биткойн може да продължи да намалява.

Независимо от това, потенциалното подновяване на възходящия тренд остава валидно според 4-часовата диаграма (4H) – двойката BTC/EUR продължава да се движи в рамките на Бичия флаг (общ модел на продължаване на тенденцията):

Биткойн цена графика 2 27 септември 2021

Според графиката цената в момента се доближава до линията на подкрепа, формирана от предишните местни върхове. Според нас, ако цената отскочи от тази линия, двойката BTC/EUR може да излезе от флага в посока нагоре, а възходящият тренд може да се възобнови. В този случай някои по-агресивни трейдъри ще отворят дълги позиции.

Етериум

В дневната графика (1D) двойката ETH/EUR тества долната линия (линията на тренда) на Възходящия канал (възходящ тренд):

Етериум цена графика 27 септември 2021

Според нас, ако цената се отскочи от линията на тренда, възходящият тренд може да се рестартира. В този случай ще се появи сигнал за покупка. Ако обаче цената падне под линията на тренда, мечият натиск може да се засили и възходящият тренд ще бъде пречупен. В този случай ще стоим настрана от пазара.

Освен това ще се опитаме да забележим сигнал за покупка в 4-часовата диаграма (4H). В момента ETH/EUR формира Бичи флаг (типичен модел за продължаване на тенденцията):

Етериум цена графика 2 27 септември 2021

Ако цената излезе от флага нагоре, допълнителен сигнал за покупка ще се появи в 4-часовата времева рамка. В този случай отварянето на дългата позиция ще бъде по-малко рисковано, защото ще има изравняване на сигнала за покупка в 4-часовата времева рамка и седмичната времева рамка.

Dogecoin

В седмичната графика (1D) двойката DOGE/EUR очертава поредица от предимно мечи свещи с низходящи локални върхове и низходящи локални минимуми:

DOGE цена графика 27 септември 2021

Тази последователност от мечи свещи е ясен сигнал, че мечките контролират пазара. Бихме искали да видим поне една твърда бичи свещ в седмичната графика (1W), за да започнем да обмисляме отваряне на дълга позиция.

Също така в 4-часовата графика (4H) двойката DOGE/EUR продължава да се плъзга в Низходящия канал (низходящ тренд):

DOGE цена графика 2 27 септември 2021

Докато цената на Dogecoin остава в Низходящия канал, ние предпочитаме да се въздържаме от отваряне на дълги позиции и ще останем в режим на изчакване.

Uniswap

В седмичната графика (1W), двойката UNI/EUR е формирала свещ от типа Dragonfly Doji миналата седмица:

UNI цена графика 27 септември 2021

Според теорията на техническия анализ Dragonfly Doji след спад на цената сигнализира за потенциално увеличение. Ето защо е много вероятно ценовият отскок на DOGE/EUR да е много близо.

Интересното е, че 4-часовата диаграма също подсказва за потенциален отскок. В момента цената се консолидира на линията, която пресича раменете на Двойното дъно (общ модел на обръщане на тенденцията):

UNI цена графика 2 27 септември 2021

На теория цената може да получи достатъчно подкрепа от тази линия, за да отскочи. Независимо от това, ние ще отворим малка дълга позиция само ако двойката UNI/EUR напусне Низходящия канал (низходящ тренд) в 1-часовата диаграма:

UNI цена графика 3 27 септември 2021

Докато цената остане в рамките на канала, ще стоим далеч от пазара.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.