18,212,025 BTC

Тръмп и Ванс: Про-крипто президентска двойка

Тръмп Биткойн символ xChange.bg

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви сенатора от Охайо Джей Ди Ванс за свой партньор в предстоящите президентски избори през ноември 2024 г. Това решение отбелязва първия път, когато значим защитник на криптовалутите и притежател на Биткойн е на основната американска президентска сцена, сигнализирайки потенциално променен подход към регулирането и политиката за цифрови активи в Съединените щати.

Кой е Джей Ди Ванс?

Джей Ди Ванс, известен със своята кариера като венчър капиталист и автор на книгата Hillbilly Elegy, се е утвърдил като виден поддръжник на криптовалутите в САЩ. Финансовите разкрития на Ванс показват, че той притежава Биткойн на стойност между 100 000 и 250 000 долара, което демонстрира неговата лична инвестиция в успеха и легитимността на цифровите валути. Тази инвестиция съответства на неговите законодателни усилия за насърчаване на по-благоприятна регулаторна среда.

Ванс е гласен критик на настоящите регулаторни условия, особено на подхода на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) под ръководството на председателя Гари Генслър. Той последователно твърди, че политиките на Генслър внасят прекомерен политически уклон в бизнеса с регулирането на ценни книжа, като го нарече „най-лошия човек“ за управление на крипто индустрията. Позицията на Ванс не е само критична; той активно работи за промяна. Той беше ярък глас зад писмо до Генслър, осъждащо тактиките на SEC срещу фирмата за крипто майнинг Debt Box и настояващо за по-етични регулаторни практики.

Законодателни усилия и политическо влияние

През своята кратка, но въздействаща политическа кариера, Ванс е подкрепял няколко ключови части от законодателството в полза на криптовалутите. Той води усилията за отмяна на противоречивия Бюлетин за счетоводен персонал (SAB) 121 на SEC, който наложи ограничителни насоки за съхранение на крипто активи от банките. Освен това, Ванс е в процес на изготвяне на законодателство, насочено към преразглеждане на регулацията на цифровите активи, търсейки да създаде по-ясна и по-подкрепяща рамка за индустрията.

Законодателните инициативи на Ванс отразяват стратегия за защита и насърчаване на крипто индустрията. Например, той въведе законопроект, който да предотврати регулаторите да използват „репутационен риск“ като предлог за прекъсване на услугите на крипто фирми. Този ход е част от голямото усилие да се гарантира, че иновативните сектори като криптовалутите могат да оперират без излишен регулаторен натиск.

Двойката Тръмп-Ванс: Обединено крипто виждане

Изборът на Джей Ди Ванс за партньор на Доналд Тръмп подчертава значителна промяна в неговото отношение към криптовалутите. Някога критик на Биткойн, Тръмп се преориентира като про-крипто кандидат, спечелвайки прякора „крипто президент“ сред поддръжниците. Той обеща да сложи край на това, което описва като анти-крипто политики на президента Джо Байдън, като обещава по-благоприятна регулаторна среда за цифровите активи.

Кампанията на Тръмп е приела потенциала на криптовалутите не само като финансов актив, но и като стратегически политически инструмент. Той е посочил, че неговата администрация ще подкрепя правата на притежателите на криптовалути и вече приема крипто дарения за своята кампания. Тази проактивна позиция вероятно ще резонира с нарастващия демографски сегмент на крипто избирателите, особено в колебливите щати, където тяхното влияние може да бъде решаващо.

Нова ера за криптовалутите в политиката

Включването на защитник на криптовалутите като Джей Ди Ванс в президентския вот предполага нова ера за крипто в американската политика. Със значителна подкрепа от политически комитети като Fairshake и Stand With Crypto, които са събрали сериозни средства за подкрепа на про-крипто кандидати, влиянието на крипто общността става все по-осезаемо.

Това партньорство между Тръмп и Ванс може потенциално да доведе до регулаторни рамки, които са по-благоприятни за растежа и интеграцията на криптовалутите в икономиката. С наближаването на изборите, двойката Тръмп-Ванс вероятно ще продължи да защитава каузата на цифровите активи, стремейки се да приведе американската финансова политика в съответствие с развиващия се глобален крипто пазар.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.