18,212,025 BTC

Tether замрази 41 крипто портфейла, свързани с лица, включени в списъка на OFAC

Tether USDT стейбълкойн монета смартфон графика японски свещи портфейл xChange.bg

Въведение

В бързо развиващия се свят на криптовалутите сигурността и спазването на глобалните регулаторни стандарти станаха от първостепенно значение. Действията от последните дни на Tether, основен играч на пазара на стейбълкойни, подчертават прехода на индустрията към засилена сигурност и спазване на регулаторните изисквания. В тази статия ще разгледаме решението на Tether да замрази 41 крипто портфейла, свързани със списъка на специално определени лица (SDN) на Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ (OFAC), и неговите по-широки последици за екосистемата на криптовалутите.

OFAC определение служба контрол чуждестранни активи

Стъпката на Tether към замразяването на портфейлите

На 10 декември 2023 г. Tether влезе в заглавията на вестниците, като замрази 41 портфейла, свързани с лица, включени в списъка на OFAC. Това действие, описано като предпазна мярка, беше стратегическо решение, съобразено с ангажимента на Tether да поддържа високи стандарти за сигурност и да разширява сътрудничеството си с глобалните правоприлагащи и регулаторни органи.

Засегнатите портфейли и техните дейности

пари монети купчини графика възходяща низходяща посока

Сред замразените портфейли беше установено, че няколко използват услугата Tornado Cash, известна с участието си в различни незаконни дейности. Забележително е, че един от тези портфейли е свързан с атаката Ronin Bridge на стойност 625 млн. долара, приписвана на севернокорейската хакерска група Lazarus Group. Това показва бдителността на Tether при наблюдението и справянето с потенциалните заплахи за сигурността.

История на проактивните мерки за сигурност на Tether

Преди това значимо действие Tether е замразявал и други портфейли, асоциирани с незаконни дейности. През октомври компанията замрази 32 портфейла, свързани с тероризъм и военни действия в Украйна и Израел. Освен това тя замрази 225 млн. долара във връзка със синдикат за трафик на хора след разследване на Министерството на правосъдието на САЩ. Тези действия показват постоянните усилия на Tether да осигурява сигурна и надеждна среда за своите потребители.

Нова политика за сигурност

На 9 декември 2023 г. Tether обяви нова политика за сигурност, насочена към повишаване на цялостната сигурност на екосистемата на криптовалутите. Тази инициатива за доброволно замразяване на портфейли е насочена към транзакции, включващи санкционирани лица, включени в списъка на OFAC. Този ход разширява контрола върху санкциите на Tether до вторичния пазар, показвайки отдаденост да се приведе в съответствие с глобалните регулаторни стандарти.

Стратегическо решение за сигурност на екосистемата

Паоло Ардоино, главен изпълнителен директор на Tether, подчерта важността на тези действия, заявявайки, че доброволното замразяване на новите попълнения в Списъка на SDN и на добавените преди това адреси ще засили положителното използване на стейбълкойни и ще насърчи по-безопасна екосистема за всички. Това решение отразява непоколебимия ангажимент на Tether към най-високите стандарти за безопасност на потребителите.

Ролята на Tether на крипто пазара

щатски долар банкнота Tether USDT монета лого

Действията на Tether идват в момент, в който компанията заема значителна позиция на крипто пазара, със стойност на пазарната капитализация от 90 млрд. долара и над 70% доминация на пазара на стейбълкойни към 2023 г. Нейните проактивни мерки за замразяване на портфейли и прилагане на нови политики за сигурност подчертават ролята ѝ на отговорен лидер в индустрията.

Заключение

Действията на Tether и новата политика за сигурност са ключови събития в света на криптовалутите. Те сигнализират за преминаване към по-голяма сигурност, съответствие и сътрудничество с глобалните регулаторни органи. С предприемането на тези стъпки Tether не само повишава сигурността на своята платформа, но и създава прецедент, който да бъде последван от други участници в индустрията. Тъй като пазарът на криптовалути продължава да се развива, подобни мерки са от решаващо значение за гарантиране на стабилността и целостта на екосистемата.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.