18,212,025 BTC

Мадейра планира да започне приемането на Биткойн като законно платежно средство – Aнализ – 11 април

 Мадейра Камара де Лобос Португалия лодки океан остров Биткойн приемане xChange.bg

Още един регион ще започне да приема Биткойн като законно платежно средство. На тазгодишната Биткойн конференция в Маями, Мигел Албукерке, президентът на португалския автономен регион Мадейра, обяви, че скоро приемането на Биткойн ще започне:

Мадейра приемане на Биткойн

Източник: Bitcoin Magazine

Мадейра ще приеме BTC като законно платежно средство и хората няма да плащат данък върху доходите за покупка и продажба на криптовалутата.

Хондурас, съседна на Република Ел Салвадор страна, обяви създаването на специална крипто иновативна зона, в която Биткойн ще бъде средство за плащане:

Хондурас Биткойн законно платежно средство

Източник: Twitter

Поради нарастващото приемане на крипто, Рикардо Салинас, третият най-заможен човек в Мексико, подчерта, че е инвестирал 60% от богатството си в Биткойн:

Мексико Рикардо Салинас 60% от богатство в Биткойн

Източник: Twitter

В понеделник натискът за продажба, който започна през първата половина на миналата седмица, продължава. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 38 726,00 евро (-0,94%), един Етериум – 2 904,24 евро (-2,40%), едно DOGE – 0,1339 евро (-1,49%) и едно UNI – 8,86 евро (-3,72%) :

Биткойн цена 11 април 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W) след Doji двойката BTC/EUR формира меча свещ:

Биткойн цена графика 11 април 2022

От решаващо значение е да се подчертае, че тази меча свещ има максимум и минимум под съответните на свещта Doji. Според нас, това е малък мечи сигнал, че натискът за продажба може да продължи. В този случай, според 4-часовата графика (4H), най-близката подкрепа е на нивото на долната линия на Възходящия канал (възходящ тренд) или приблизително 35 500 евро:

Биткойн цена графика 2 11 април 2022

Смятаме, че ако двойката BTC/EUR формира локално дъно над предишното и остане в рамките на канала, тогава може да възникне сигнал за покупка.

Етериум

Подобно на ценовата графика на Биткойн, в седмичната времева рамка (1W) двойката ETH/EUR формира меча свещ, а именно Мечо поглъщане:

Етериум цена графика 11 април 2022

Според теорията на техническия анализ, Мечото поглъщане е формация, която обикновено се появява в горната част на ценото увеличение. Ето защо търговците трябва да бъдат много предпазливи, защото може да се случи корекция. В случай на корекция, най-близката подкрепа е долната линия на Възходящия канал в 4-часовата времева рамка (4H) или приблизително 2 500 евро:

Етериум цена графика 2 11 април 2022

Ако двойката ETH/EUR формира локално дъно над предишното и остане в рамките на канала, може да възникне сигнал за покупка.

Dogecoin

В 4-часовата графика (4H) двойката DOGE/EUR продължава възвръщането на цената си в Низходящия канал (низходящ тренд), като се приближава към горната линия:

Dogecoin цена графика 11 април 2022

Въпреки това, както вече споменахме в предишния ни анализ, бихме започнали да разглеждаме дълга позиция само ако цената излезе от канала в посока нагоре и формира някакъв бичи технически модел. Засега предпочитаме да останем в режим на изчакване.

Uniswap

Подобно на ценовата графика на Dogecoin, в 4-часовата графика (4H) двойката UNI/EUR продължава своето движение в Низходящия канал (низходящ тренд):

Uniswap цена графика 11 април 2022

Както вече споменахме в предишния ни анализ, докато цената на Uniswap остава в рамките на канала, ние предпочитаме да стоим далеч от пазара и да чакаме по-добър момент. По-добре е да се влезе на пазара след възникване на бичи технически модел.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.