18,212,025 BTC

Ще се задържи ли възходящият тренд на крипто пазара?

Биткойн монета възходяща зелена стрелка проценти щатски долар банкнота xChange.bg лого

Светът на криптовалутите отново доказа колко е драматичен, като Биткойн пое водеща роля, предефинира динамиката на пазара и привлече ключови алткойни със себе си. Нека разгледаме зеления уикенд на крипто пазара отблизо.

Биткойн се изкачи до $35 000 и отвъд

Биткойн монети стрелка връх абстрактен фон

Биткойн отново влезе в заглавията на вестниците, като се покачи до значителната граница от 35 000 долара. Само за една седмица цената на Биткойн отбеляза около 21% скок, минавайки психологическия праг от 35 000 долара. Сега инвеститорите и търговците се борят с въпроса за милион долара: ще се задържи ли този възходящ тренд, или предстои обрат?

Stockmoney Lizards, авторитетна трейдърска компания, изрази мнение, че Биткойн може скоро да преодолее горната си съпротива, създавайки предпоставки за агресивно изкачване. Те очакват, че одобрението на борсово търгуван фонд (Spot ETF) може да стимулира масовото му приемане, което потенциално да предизвика рали преди очаквания Биткойн халвинг през април 2024 г.

Алткойните последователи

Биткойн Етериум Лайткойн Рипъл монети

Зелената седмица не се ограничи само до Биткойн. Няколко ключови алткойни преживяха дори по-драматични ръстове, преминавайки през съответните си нива на съпротива. Нарастващият позитивизъм в пазарните нагласи предполага вероятен обрат в тенденциите, което го прави потенциално подходящ момент за селективни покупки. Fear & Greed индексът премина от “Fear” в “Greed”, което е показателно за настроенията на целия пазар.

Сред алткойните, които направиха силно впечатление в последните 7 дни са:

Chainlink (LINK): Това е алткойнът в топ 50 с най-огромен ръст в цената - над 39% до цена от $10.50.

Solana (SOL): Възходът в цената е от над 31% до $31.70.

Polygon (MATIC): За последната седмица отбеляза ръст от над 23.50% до цена от $0.65.

Aave (AAVE): Цената на този алтойн нарасна с над 36% до $85.51.

Aptos (APT): Заема вече 34 място по пазарна капитализация с ръст от 24.71% до $6.31.

Injective (INJ): Един от най-новите членове на топ 50 се покачи с 61.15% до $12.62.

Тримесечен връх на Биткойн

Биткойн монета лого графика растеж

Днес Биткойн достигна впечатляващ годишен  връх, като надмина границата от 35 000 долара. Изследователската фирма Santiment наблюдава тенденция, като отбелязва, че алткойните се покачват в синхрон с Биткойн - модел, който не е наблюдаван по време на предишните изкачвания до 30 000 долара. Водещи трейдъри обобщават: "Алткойн позициите продължават да печатат пари", което предполага вълнуваща фаза за крипто пазара през следващите месеци.

Заключение

трейдър мъж очила монитор графика

Флуктуиращите цени на Биткойн и алткойните подчертават сложността на пазара на криптовалути. Тъй като Биткойн е водещ, неговите движения създават вълни от възможности и предизвикателства за алткойните. Всички инвеститори и трейдъри е необходимо да подхождат с голямо внимание върху пазара, защото все още не е ясно дали това е начало на бичи пазар, или ще се окаже капан и следват понижения на цените. Както винаги, в света на криптовалутите единствената константа е промяната.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.