18,212,025 BTC

Shiba Inu на прага на Top 10

Източник: за Forbes от Nina Bambysheva |
Shiba Inu куче

Shiba Inu (SHIB), конкурентът на Dogecoin, се издигна до нов най-висок връх за всички времена в сряда. В резултат на това през последния месец криптовалутата достигна общо повишение на цената от 680%.

Мийм токенът, който струваше $0,0000569 към момента на съставяне на статията, получи подкрепа от нарастващото желание на общността Robinhood да го добави на своята платформа. Повече от 335 000 души са подписали петиция на Change.org. В разговор за резултатите за третото тримесечие във вторник главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев каза, че за всякакви нови монети, които Robinhood добавя, компанията "ще бъде много внимателна". "Ние сме регулирано дружество и се надяваме скоро да получим яснота относно монетите", каза той. Стартирана през август 2020 г., SHIB сега е 11-тата по големина криптовалута с пазарна капитализация от 22,58 милиарда долара, според платформата Messari.

Междувременно по-широкият крипто пазар претърпява спад от 5,5%, тъй като най-добрите активи отбелязват понижение на цените след последните печалби. Към 8:33 сутринта EST, Биткойнът се търгуваше за 58 881 долара, което е почти 6% по-малко за деня и 13% спад от рекордния връх от миналата седмица от 67 000 долара. Crypto Fear and Greed индексът, предназначен да отразява настроенията на пазара, достига върхове на ниво "Extreme Greed" (Екстремна алчност), невиждани от началото на март. Въпреки че тези видове показатели невинаги са точни при прогнозиране на движението на цените, те биха могли да сигнализират, че пазарът може да се насочва към корекция, особено когато инвеститорите станат твърде алчни.

Освен това "търговците изглежда излизат от позициите си обратно в стейбълкойни", според Jan Wuestenfeld, анализатор на платформата за крипто анализ CryptoQuant, тъй като предлагането на стабилни монети на борсите се увеличава. Притокът "започна един час преди по-значителния спад на цените", пише той, но движението може да бъде "много краткосрочно и парите може бързо да се върнат обратно".

Етерът се понижи с 4,2% през последните 24 часа, до 4 012 долара. Cardano, Solana и XRP са най-големите губещи в топ 10, като се търгуват на 7-8% по-ниски ниви през същия период.

Статията е преведена и адаптирана от Forbes.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.