18,212,025 BTC

SegWit ще бъде активиран на Биткойн мрежата - 100% подкрепа от копачите

Източник: coindesk.com от Алиса Хъртиг |
Биткойн segwit

Мрежата на Биткойн вече официално ще бъде обновена със SegWit след като вчера беше достигнато нужното ниво на изкопани блокове, сигнализиращи подкрепа за технологията.

 

 

 

100% от копачите сигнализираха подкрепа за SegWit, като вчера беше достигнат нужният брой блокове за активацията. Периодът за сигнализиране свършва днес, когато официално обновяването ще бъде „заключено“. Въпреки това, ще мине още малко време докато самата технология се активира на Биткойн мрежата.

 

Очаква се това да се случи на 21 август (около блок 481,824), като в периода до тогава копачите трябва да работят по обновяването на софтуера им. След официалната активация, те ще отхвърлят блокове, които не включват SegWit. 

 

За първи път решението за увеличение капацитета на Биткойн мрежата – Segwit, е предложено в края на 2015-та година. То ще доведе до по-бързо обработване на транзакциите, както и ще позволи протоколът на Биткойн да се обнови и с други технологии в бъдеще, които допълнително да ускорят трансферите на криптовалутните единици. Една от тях е Lightning Network, която прави възможно изпращането както на малки, така и на големи количества Биткойн с много ниски такси и в много кратки срокове.

 

Миналата пролет Лайткойн успя да активира SegWit и най-накрая това се случи и за Биткойн.

 

Към момента Биткойн се търгува на почти 3400 долара. Пазарната му капитализация от около 56млрд. долара, отговаря за 45% от общата стойност на всички криптовалути, по данни на coinmarketcap.com.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е адаптирана от coindesk.com.