18,212,025 BTC

Само в Ел Салвадор: Плати на ветеринаря с Биткойн – Aнализ – 7 март

кучета котки корги домашни любимци xChange.bg

Ветеринарната болница Chivo-Pet отвори врати в Ел Салвадор в края на миналия месец. Популярността ѝ расте в световен мащаб, защото е построена с помощта на Биткойн фонд.

Ел Салвадор ветеринарна клиника плащания с Биткойн

Източник: Reuters

Първите посетители на болницата се зарадваха, че могат да плащат с Биткойн с портфейла Chivo. Тази история е пример за успешна интеграция и приемане на Биткойн като платежно средство.

Освен това има и други скорошни примери за масовото приемане на криптовалутата. Според Bitcoin Magazine, Лугано, един от най-големите градове в Швейцария, скоро ще приеме BTC като законно платежно средство:

Биткойн приемане Лугано Швейцария

Източник: Twitter

Съоснователят на Apple Стийв Возняк нарече Биткойн единствената "pure-gold" (чисто злато) криптовалута и едно от най-големите математически изобретения:

Стийв Возняк Биткойн чисто злато

Източник: Twitter

След още една седмица на консолидация, пазарът в понеделник започва с малка корекция на цената. Според Coin360.com, към момента на съставяне на техническия анализ, един Биткойн струва 35 188,76 евро (-1,55%), един Етериум – 2 340,60 евро (-3,08%), едно DOGE – 0,1107 евро (-2,34%) и едно UNI – 7,65 евро (-4,62%) :

Биткойн цена 7 март 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), след Gravestone Doji, мечата свещ и Doji двойката BTC/EUR формира свещ от типа Shooting Star:

Биткойн цена графика 7 март 2022

Според теорията на техническия анализ, Shooting Star е формация от свещи, която показва, че мечките си възвръщат контрола над пазара. Ето защо биковете трябва да бъдат много предпазливи.

Въпреки това, ако погледнем дневната графика (1D), можем да видим, че цената на Биткойна все още е над потенциалната възходяща линия:

Биткойн цена графика 2 7 март 2022

Ако двойката BTC/EUR отскочи от линията на възходящия тренд, шансовете за подновяване на възходящата тенденция ще се увеличат.

Етериум

В седмичната времева рамка (1W), след Doji, двойката ETH/EUR формира Gravestone Doji - ясен сигнал, че консолидацията продължава:

Етериум цена графика 7 март 2022

Засега не е ясно в каква посока двойката ETH/EUR ще продължи своето движение, след като излезе от консолидацията.

Ето защо си струва да следим дневната графика (1D), където възходящата тенденция остава валидна:

Етериум цена графика 2 7 март 2022

Според графиката двойката ETH/EUR тества линията на тренда. Ако цената падне под нея, ще възникне низходящ сигнал. Ако цената отскочи от линията, може да станем свидетели на бичи сигнал. Без ясна индикация предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Dogecoin

Според дневната времева рамка (1D), нищо не се е променило значително в ценовата графика на Dogecoin. Двойката DOGE/EUR остава под всичките три ключови подвижни средни – MA 30, MA 90 и MA 360:

Dogecoin цена графика 7 март 2022

Докато цената остава под тези три средни стойности, ние ще стоим извън пазара.

Uniswap

Подобно на ценовата графика на Dogecoin, в дневната графика (1D) мечият натиск продължава. Двойката UNI/EUR е под MA 30, MA 90 и MA 360:

Uniswap цена графика 7 март 2022

Докато мечият натиск продължава, ние ще останем в режим на изчакване.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.