18,212,025 BTC

Протести преди официалното приемане на Биткойн в Ел Салвадор – Aнализ – 7 септември

тълпа протестиращи транспарант xChange.bg

Миналата седмица в Ел Салвадор се проведе протест срещу Биткойн. В сряда, 1 септември, някои салвадорци излязоха на улицата, за да протестират срещу приемането на Биткойн като законно платежно средство в страната. Биткойн активистите от Ел Салвадор подчертаха, че само шепа хора са участвали в протестите, а медиите са се опитали да преувеличат събитието:

Ел Салвадор Биткойн Туитър

Източник: Twitter

Въпреки че някои хора протестираха срещу закона в столицата на страната Сан Салвадор, в други части на Ел Салвадор крипто ентусиастите започнаха да плащат с Биткойн. Например, известният Биткойн бик и либертарианец Алекс Гладстийн записа видео, в което си купи кафе, като плати в Биткойн в Ел Зонте:

Покупка на кафе с Биткойн Ел Салвадор Ел Зонте плаж

Източник: Twitter

В крипто общността Ел Зонте е известен като Биткойн плажът - място, което вече е приело Биткойн в ежедневието на своите жители. По този начин Ел Зонте вече привлече много крипто ентусиасти от цял свят.

На 6 септември президентът на Република Ел Салвадор Найиб Букеле написа в Twitter, че на 7 септември страната ще стане първата, която официално ще приеме Биткойн като законна валута, и поради това „всички погледи в света ще бъдат насочени към Ел Салвадор“:

Ел Салвадор Биткойн законно платежно средство

Източник: Twitter

Много крипто ентусиасти подчертаха, че това е историческо събитие, което ще промени света:

Ел Салвадор историческо приемане на Биткойн

Източник: Twitter

Интересното е, че някои Биткойн бикове решиха да инициират движение, наречено #september7buybitcoin (като част от което всеки купува Биткойн за поне 30 долара) в Twitter и Reddit, за да подкрепят Ел Салвадор чрез увеличаване на натиска за покупка върху BTC.

В дните преди 7 септември цените на повечето от основните криптовалути се покачиха значително. Пазарът във вторник обаче започва с тясна консолидация. Според Coin360.com, един Биткойн струва 44 353,32 евро (+1,73%), един Етериум - 3 303,84 евро (-0,21%), едно DOGE - 0,2570 евро (-0,74%) и едно UNI-24,21 евро (-3,21%) :

Биткойн цена 7 септември 2021

Източник: Coin360.com

Нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В месечната времева рамка (MN), след Бичето поглъщане, двойката BTC/EUR формира бича свещ за август с локално дъно над предишното и локален връх над предишния:

Биткойн цена графика 7 септември 2021

Бичата свещ за август потвърждава господството на купувачите над продавачите. Това увеличава шанса за подновяване на възходящия тренд.

В по-кратките времеви рамки настроението също остава биче. Например, в 4-часовата диаграма (4H), двойката BTC/EUR започна да се движи напред в рамките на нов Възходящ канал (възходящ тренд):

Биткойн цена графика 2 7 септември 2021

Въпреки че новият Възходящ канал има по-малко бичи наклон от стария, очакваме цената на Биткойн да продължи своето възходящо движение.

Етериум

В седмичната графика (1W), двойката ETH/EUR очерта солидна бича свещ след формациите Hanging Man и Doji:

Етериум цена графика 7 септември 2021

Както може да се види от графиката, бичата свещ има локален минимум над предишния и локален максимум значително над предишния. Считаме това за сигнал, който показва, че натискът от страна на купувачите започва да нараства.

Ето защо, както вече споменахме в предишните ни два анализа, ако в дневната времева рамка (1D) двойката ETH/EUR се изтегли обратно към долната линия на Възходящия канал (възходящ тренд), ще изчакаме отскок преди да отворим дълга позиция:

Етериум цена графика 2 7 септември 2021

Ще продължим да прилагаме тази стратегия за търговия в рамките на Възходящия канал в 1-дневната графика, стига в седмичната графика настроението да е биче.

Dogecoin

В месечната диаграма (MN) двойката DOGE/EUR е формирала Биче поглъщане през август:

DOGE цена графика 7 септември 2021

Тъй като Бичето поглъщане е общ модел за обръщане на тенденцията, според теорията на техническия анализ, очакваме цената на Dogecoin да сложи край на корекцията в месечната рамка. Ето защо разглеждаме два сценария в близко бъдеще. Или цената на DOGE/EUR ще започне да се движи странично (неутрално), или ще започне да се увеличава (бичи сценарий).

За по-активните търговци си струва да се обърне внимание на 4-часовата диаграма (4H) на Dogecoin, където двойката DOGE/EUR е формирала Бичи флаг (общ модел за продължаване на тенденцията):

DOGE цена графика 2 7 септември 2021

Според графиката двойката DOGE/EUR се опитва да пробие горната линия на флага (линията на съпротива). Ако този пробив се случи, очакваме възходящият тренд да се възобнови.

Uniswap

В месечната графика (MN), двойката UNI/EUR е записала солидна бича свещ след Чука - комбинация от свещи, насочени към потенциално обновяване на възходящия тренд:

UNI цена графика 7 септември 2021

Тъй като бичето настроение се връща на пазара в месечната рамка, си струва да се опитате да забележите сигнал за покупка в по-кратките времеви рамки. Например, в предишните ни анализи, ние очертахме Бичия флаг в 4-часовата времева рамка (4H):

UNI цена графика 2 7 септември 2021

Както може да се види от графиката, двойката UNI/EUR вече напусна флага и в момента тества горната му линия. Ако цената отскочи от горната линия на флага, ще се появи сигнал за покупка.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.