18,212,025 BTC

Правителството на Обединеното кралство ще създаде благоприятни правила за криптовалутите

Източник: COINSVISION.COM - Новини и анализи на криптовалути |
Англия Биткойн регулатори xChange.bg

Британските регулаторни органи започнаха да проучват въздействието на цифровите активи върху икономиката на страната с оглед регулирането на Биткойн и останалите криптовалутите по начин, който ще бъде от полза за всички заинтересовани страни.

Регламент, който подкрепя иновациите

Според Investment Week, проучването ще даде точна представа на регулаторните органи за ефекта от виртуалните валути и блокчейн технологията върху финансовите институции, както и върху други области в икономиката. Справката ще прегледа и регулаторната позиция на правителството и ключови органи като Органа за финансовото поведение и Bank of England. Ники Морган, представител на комисията по финансите, каза:

Хората все по-често разбират за криптовалутите като Биткойн, но може би не знаят, че в момента не са регулирани в Обединеното кралство и няма правна защита за отделните инвеститори. Определянето на правилния баланс между регулирането на цифровите валути, за да се осигури адекватна защита на потребителите и бизнеса, без да се задушават иновациите, е от решаващо значение. Като част от проучването ще проучим как може да постигнем това.”

Криптовалутите са меч с две остриета

Алисън МакГовърн, член на комисията по финансите, е на мнение, че правителството се нуждае от повече “просветление” по отношение на криптовалутите, тъй като Биткойн и другите цифрови активи предлагат големи печалби за инвеститорите, но също така има значително висок риск. МакГовърн коментира още:

Това запитване идва в точното време, тъй като регулаторите и правителствата се борят с неотдавнашните събития на крипто-пазара. Новите технологии предлагат на икономиката потенциални печалби, но както се случва и напоследък, това може да доведе и до значителни загуби.”

Регламентът е неизбежен

Докато представителят на комисията по финансите и някои членове са на една и съща страна относно справедливото регулиране на блокчейн екосистемата, някои други служители виждат криптовалутите като “лудост”, която трябва да бъде премахната, колкото се може по-скоро. Съветникът за регулиране в адвокатска фирма, Лорейн Джонстън, каза, че това проучване само “сигнал за още една крачка към това, което изглежда като неизбежно за регулирането на криптовалутите”. Джонсън добави още:

Но отново се поставят противоречивите интереси в подкрепа на иновациите срещу защитата на потребителите.”

Междувременно главният изпълнителен директор на BrokerNotes, Маркус Тейлър, е на мнение че пазара на виртуална валута се разсейва:

 

Пазарът на криптовалута е развълнуван. Трябва да се движим в посока, която води до разбирането на различните приложения на основната технология и възможността криптовалутите да станат алтернатива на фиатните валути. Обединеното кралство има чудесна възможност да се възползва от блокчейн технологията и да поеме по пътя в изграждането на иновации, които могат да помогнат на британската икономика. Това е неизбежно, с или без намесата на правителството. Въпреки това, с правното ниво на регулиране, финансирането и подкрепата от правителството със сигурност може да направи нещата да се случват по-бързо.”

Справедливата регулация на пазара на криптовалутите е стъпка в правилна посока, тъй като опитът да се задуши растежът на виртуалните валути може да бъде посрещнат със съпротива от страна на потребителите, точно както се случи в Южна Корея.

Биткойн и алтернативните валути бавно, но постоянно се превръщат в част от живота, особено за по-младите поколения.

 

Източник: COINSVISION.COM - Новини и анализи на криптовалути на български

 

Купете Биткойн изгодно от xchange.bg на нови по-добри курсове. Можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук