18,212,025 BTC

Правителството на Малта разработва национална стратегия, свързана с Блокчейн технологията

Източник: coindesk.com от Стан Хигинс |
малта биткойн блокчейн стратегия

От Malta Today разбираме, че премиерът Джоузеф Мускат е заявил по време на реч по-рано тази седмица, че кабинетът на страната е одобрил първоначален вариант на "национална стратегия за насърчаване на блокчейн технологията". Детайлите остава да бъдат разкрити, а Мускат планира да пусне стратегията за обществено обсъждане в близко бъдеще.

 

Той обаче намекна, че Малта може би ще приложи технологията в процеса за регистрация на земи - концепция, която други правителства също обмислят. Мускат също така посочи, че блок-веригата може да се използва и в здравеопазването.

 

Силно одобрение от страна на Малта въобще няма да е изненадващо, като се имат предвид предишните коментари от премиера. В края на февруари на конференция в Брюксел Мускат призова лидерите на ЕС да се възползват от Биткойн и останалите криптовалути и да подкрепят имплементирането им чрез регулаторните механизми на страните им.

 

Мускат потвърди тази си теза в тазседмичната си реч, заявявайки, че ЕС не бива да се притеснява да побърза и да вземе позитивно отношение към криптовалутите.

 

Мускат завърши:

"Трябва първи да прегърнем идеята за тази важна иновация и не можем просто да чакаме другите да предприемат действия и в последствие да ги копираме. Трябва да сме онези, които другите копират.“

 

Статията е преведена и адаптирана от Coinbase.com.