18,212,025 BTC

Подкрепа за Биткойн от кандидата за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши

Белият дом САЩ знаме флаг Биткойн кандидат за президент Кенеди xChange.bg

С наближаването на президентските избори в САЩ през 2024 г. един от кандидатите предизвиква вълни както на политическата, така и на крипто сцената: Робърт Ф. Кенеди-младши. Кандидатът за президент от Демократите изразява своята подкрепа за Биткойн в президентската си кампания, като обещава да го интегрира в американската финансова система по различни начини. В тази статия ще разгледаме позицията на Кенеди по отношение на Биткойн, обещанията му и какво може да означава неговото потенциално президентство за бъдещето на криптовалутите в САЩ.

Кой е Робърт Ф. Кенеди-младши?

Робърт Ф. Кенеди-младши, племенник на бившия президент Джон Ф. Кенеди и син на Робърт Ф. Кенеди-старши, има дълъг опит като активист за различни каузи, особено в областта на екологичното право. На 5 април 2023 г. той обяви кандидатурата си от Демократическата партия за президентските избори през 2024 г. Кенеди привлича значително обществено внимание въпреки противоречията, свързани с възгледите му за ваксините и политиката, свързана с COVID-19. Основната тема на кампанията му е защитата на свободите на американците - свободата на словото, свободата на печата и икономическата свобода.

Биткойн прозрението на Кенеди

Биткойн монета долари банкноти

Интересът на Кенеди към Биткойн е предизвикан от протестите на канадските шофьори на камиони през 2022 г. Канадското правителство тогава замрази банковите сметки на протестиращите, което е накарало Кенеди да осъзнае значението на "свободните пари" като основен принцип на свободата. Той споделя, че това събитие го е накарало "за първи път да осъзнае колко важни са свободните пари, както и свободата на изразяване".

Какво обещава Кенеди?

САЩ веещ се флаг Капитолия

В политическата си кампания Кенеди прави няколко обещания, които биха могли да окажат значително влияние върху Биткойн и широката крипто общност:

Подкрепа на щатския долар с Биткойн: Кенеди предложи да подкрепи щатския долар с "твърда валута", която може да включва Биткойн, злато, сребро или платина. Той се стреми да започне с малки суми, като може би 1% от емитираните T-bills да бъдат обезпечени с тези активи.

Освобождаване от данъци: Кенеди обещава да освободи от данъци върху капиталовите печалби при конвертирането на Биткойн в щатски долари. Този ход има за цел да насърчи инвестициите и да стимулира бизнеса да работи в САЩ, а не в други благоприятни за криптовалутите юрисдикции.

Свобода на транзакциите: Кенеди подчертава, че ще гарантира политики, които подкрепят "свободата на транзакциите" и позволяват на физическите лица да управляват собствените си Биткойн портфейли, нодове и пароли.

Противопоставяне на CBDCs: Кенеди се е обявил открито против дигиталните валути на централните банки (CBDC), наричайки ги "инструменти за контрол и потисничество", с които със сигурност ще се злоупотребява.

Финансови инвестиции в Биткойн

Финансовите отчети на Кенеди разкриват, че той притежава Биткойн на стойност около 250 000 щатски долара. Интересно е, че преди това той е отричал да е инвеститор в Биткойн. Тази година той разкри, че е купил по 2 BTC за всяко от седемте си деца, което възлиза на общо 14 BTC.

Обществени нагласи и подкрепа

Биткойн очила Бенджамин Франклин

Кенеди получи значителна подкрепа от влиятелни личности като Джак Дорси, основател на Twitter и главен изпълнителен директор на Block Inc. Позицията му по отношение на първата криптовалута го направи популярен кандидат сред Биткойн максималистите. Инвестициите му в Биткойн обаче породиха опасения за потенциален конфликт на интереси и влияние на пазара.

Заключение

знаменце флагче САЩ долари банкноти

Президентската кампания на Робърт Ф. Кенеди-младши извежда Биткойн на политическата арена както никога досега. Ако обещанията му бъдат изпълнени, САЩ може да се превърнат в една от най-благоприятните държави за крипто в света. С наближаването на изборите през 2024 г. всички погледи ще бъдат насочени към Кенеди, за да се види дали той ще успее да превърне своите обещания в политически действия. Независимо дали Кенеди ще спечели номинацията на Демократическата партия или президентския пост, кампанията му вече оказа значително влияние, като прокара разговора за Биткойн и финансовата свобода в основния политически дискурс.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.