18,212,025 BTC

Биткойн транзакциите стават по-бързи и по-евтини със SegWit

По-бързи и по-евтини Биткойн транзакции

Технологията за увеличаване капацитета на Биткойн блока, SegWit, беше активирана днес. Това ще доведе до по-бързи и по-евтини транзакции.  

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Решението позволява да се добавят нови функционалности, подобряващи не само капацитета на Биткойн блока, но и по-лесната обмяна на криптовалутата, както и сигурността и поверителността на транзакциите. А едно от най-очакваните подобрения, които следва да бъдат приложени е Lightning Network, което прави възможно изпращането както на малки, така и на големи количества Биткойн с много ниски такси и в много кратки срокове „извън самата Биткойн мрежа”.  

 

Последните 12 месеца се водиха безкрайни дебати за Биткойн  

От 2016г. насам компаниите от Биткойн индустрията стояха твърдо зад SegWit, докато най-големите басейни за копаене като Bitmain, ViaBTC и Bitcoin.com се съгласиха на този вариант, при условие, че освен SegWit, блокът на Биткойн също ще се увеличи от 1 на 2мб, т.нар. SegWit2x.  След като първата част от плана вече е реалност, се очаква през ноември да се активира и 2мб блок. За сега 90% от копачите го подкрепят.  

 

Пазарът не реагира 

В същото време изглежда, че за пазарът „SegWit е стара новина“, тъй като почти не реагира на активацията. Стойността на един Биткойн е едва 0.6% по-висока от преди 24 часа, търгувайки се за около 4230 долара.  

Анализаторът на финансовите пазари, Зивковски, очаква дори лек спад в цената в близките дни. Артур Хайес, главният изпълнителен директор на BitMEХ също очаква корекция, но прогнозира цената да скочи до 4500, а в последствие и до 5000 долара за един Биткойн до момента, в който ще се увеличи Биткойн блока. 

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл