18,212,025 BTC

Откриха статуя на създателя на Биткойн Сатоши Накамото в Унгария – Aнализ – 20 септември

Сатоши Накамото Биткойн създател анонимен блокчейн xChange.bg

Статуя на Сатоши Накамото, анонимният създател на Биткойн, беше открита в технологичен парк в Будапеща, Унгария, в четвъртък, 16 септември:

Сатоши Накамото Биткойн създател статуя Унгария

Източник: Twitter

Интересното е, че лицето на бронзовата статуя е силно полирано. В резултат на това се постига ефект на огледало, което означава, че всеки може да види собственото си лице, когато застане пред статуята. По този начин тя показва нагледно афоризма "We are all Satoshi" ("Всички сме Сатоши").

Издигането на статуята в Унгария е ярък пример, че списъкът със страни, приятелски настроени към криптовалутите, се разширява. Друг пример е Лаос, малка държава в Източна Азия с излишък от чиста възобновяема енергия, който разреши добива и търговията на криптовалути:

Лаос добив и търговия на криптовалути

Източник: Twitter

През изминалата седмица повечето от основните криптовалути продължиха да се консолидират. Новата седмица обаче започва с дълбока корекция в рамките на деня. Според Coin360.com, един Биткойн струва 38 447,51 евро (-6,72%), един Етериум - 2 680,38 евро (-8,94%), едно DOGE - 0,1822 евро (-8,58%) и едно UNI - 19,15 евро (-6,68%) :

Биткойн цена 20 септември 2021

Източник: Coin360.com

Сега нека да разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В дневната времева рамка (1D) на двойката BTC/EUR биковете и мечките са намерили консенсус - цената на Биткойн продължава да се консолидира при 30-дневната подвижна средна (MA 30):

Биткойн цена графика 20 септември 2021

Ако отдръпването продължи, очакваме двойката BTC/EUR да получи подкрепа от 90-дневната подвижна средна (MA 90), която в момента е на ниво от 34 918 евро, и да отскочи. Най-вероятният сценарий в близко бъдеще е продължаването на страничното движение между двете подвижни средни MA 30 и MA 90.

В 4-часовата времева рамка (4H), двойката BTC/EUR формира Бичи флаг (общ модел за продължаване на тенденцията):

Биткойн цена графика 2 20 септември 2021

Както може да се види от графиката, флагът съдържа Низходящ клин. Според нас, ако цената излезе от клина в посока нагоре, ще се появи сигнал за покупка. Ако обаче цената продължи да спада в рамките на клина, ще се въздържаме от навлизане на пазара.

Етериум

Въпреки че наскоро двойката ETH/EUR беше подложена на натиск от страна на мечките, в дневната графика (1D) цената успя да се задържи в рамките на Възходящия канал (възходящ тренд). Това означава, че бичето настроение все още е факт:

Етериум цена графика 20 септември 2021

Ето защо, както вече споменахме няколко пъти в предишните три анализа, ако цената отскочи от долната линия (линията на тренда) на канала, може да отворим дълга позиция.

Бихме искали обаче да подчертаем, че ще следим и 4-часовата диаграма (4H). В момента ETH/EUR образува Низходящ триъгълник (типичен модел за продължаване на тенденцията):

Етериум цена графика 2 20 септември 2021

Ако цената излезе от триъгълника в посока нагоре, сигналът за покупка ще бъде потвърден и в 4-часовата времева рамка.

Dogecoin

В дневната диаграма (1D) двойката DOGE/EUR не само е паднала под 30-дневната подвижна средна (MA 30), но и 90-дневната подвижна средна (MA 90):

DOGE цена графика 20 септември 2021

Ние считаме това за мечи сигнал, който показва, че цената може да намалее допълнително. Също така бихме искали да подчертаем, че в 4-часовата диаграма (4H) двойката DOGE/EUR продължава своето движение в Низходящия канал (низходящ тренд):

DOGE цена графика 2 20 септември 2021
Както може да се види от графиката, в момента цената на Dogecoin е на долната линия на канала. Ето защо теоретично двойката DOGE/EUR може да намери подкрепа и да се възстанови. Независимо от това, докато цената на Dogecoin остава в Низходящия канал, ние ще стоим далеч от пазара.

Uniswap

В седмичната графика (1W), двойката UNI/EUR е формирала Doji след Мечото поглъщане:

UNI цена графика 20 септември 2021

Теоретично свещта Doji показва, че пазарът е навлязъл в период на нерешителност и се опитва да намери посока.

Още веднъж бихме искали да отбележим, че в 4-часовата диаграма (4H), двойката UNI/EUR наскоро се консолидира при линията, която пресича раменете на Двойното дъно (общ модел на обръщане на тенденцията):

UNI цена графика 2 20 септември 2021

Готови сме да отворим малка дълга позиция, ако цената отскочи от тази линия. По този начин ще се опитаме да уловим подновяването на възходящия тренд.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.