18,212,025 BTC

Безпрецедентна вълна от ентусиазъм към мемекойни и алткойни

алткойни мемекойни монети лого блокчейн мрежа xChange.bg

Достигането до нови върхове на Биткойн предизвика безпрецедентна вълна от ентусиазъм към мемекойните и алткойните, което доведе до значителни промени в поведението на инвеститорите и волатилност на цените. Тази тенденция постави в сянка традиционните криптовалути като Биткойн и Етериум, и изтласка на преден план по-малко известните алткойни и блокчейн мрежи като Solana.

Възходът на Solana и мемекойните

Мрежовата активност на Solana се повиши рязко, надминавайки тази на Етериум, водена от голямото желание на трейдърите, които жадуваха за memecoins като dogwifihat (WIF), Bonk (BONK), CorgiAI (CORGIAI) и Book of Meme (BOME). На 16 март обемът на търговията на Solana достигна зашеметяващите 3,52 млрд. долара, изпреварвайки Етериум с над 1,1 млрд. долара. Този скок беше особено забележителен на 15 март, когато обемът на Solana достигна нов връх от 3,79 млрд. долара. Мрежата обаче се сблъска с предизвикателства, като около 50% от транзакциите се проваляха в пиковите моменти поради претоварване, както се отчита от данните на валидатора на Solana.

Мемекойни: Засилване на спекулациите и рязък ръст на обемите на търговия

Лидерските места при мемекойните си остават за Dogecoin (DOGE) на 10 място с ръст от 74% на месечна база и пазарна капитализация от 21 милиарда долара и Shiba Inu (SHIB) на 11 място с ръст от 184% на месечна база и пазарна капитализация от 16,4 милиарда долара. dogwifihat (WIF) успя да влезе в топ 50 като в момента на писане на статията заема 46 позиция с пазарна капитализация от 2,7 милиарда долара и ръст от 546% на 30-дневна база. Pepe (PEPE) е на стабилната 40 позиция с ръст от 530% на 30-дневна база и пазарна капитализация от 3,1 милиарда долара. Floki (FLOKI) е на 59 място с ръст от 514% на месечна база и 1,9 милиарда пазарна капитализация. Bonk (BONK) е на 64 място с ръст от 98% на месечна база и 1,6 милиарда пазарна капитализация. Тези токени не само привлякоха значително внимание, но и породиха опасения относно устойчивостта на такъв експлозивен растеж.

Presale мания

Миналата седмица при предварителни продажби на мемекойни, базирани върху Solana, само за три дни бяха набрани над 100 млн. долара, което подчертава спекулативния апетит на крипто общността. Този модел за набиране на средства има своите противници, като някои наблюдатели на индустрията критикуват подхода като типичен за измами и финансови загуби. Въпреки критиките, примамката на потенциално високата възвръщаемост продължава да привлича значителни инвестиции в тези силно волатилни токени.

Алткойни и външни влияния

Освен мемекойните, по-широкият алткойн пазар също е свидетел на значителни движения, повлияни от външни фактори, като конференцията на Nvidia за изкуствения интелект и предстоящите регулаторни решения. Например алткойни като NEAR, APT, RNDR и MKR показаха устойчивост и потенциал за възход на фона на фазата на консолидация на Биткойн. Освен това очакването около халвинга на Биткойн и ключовите крипто събития предполагат волатилно, но опортюнистично бъдеще за алткойните.

Растеж на алткойните за последните 30 дни:

Solana (SOL) +85%

BNB (BNB) +59%

XRP (XRP) +10%

Cardano (ADA) +7%

Avalanche (AVAX) +52%

Polkadot (DOT) +31%

Toncoin (TON) +74%

Polygon (MATIC) +12%

NEAR Protocol (NEAR) +128%

Uniswap (UNI) +59%

Aptos (APT) +52%

Render (RNDR) +121%

Cosmos (ATOM) +15%

Injective (INJ) +8%

Stellar (XLM) +14%

Theta Network (THETA) +179%

Maker (MKR) +53%

Fantom (FTM) +108%

Fetch.ai (FET) +288%

Algorand (ALGO) +34%

Flow (FLOW) +45%

Заключение: Спекулации и възможности

Настоящото състояние на крипто пазара се характеризира със сложно взаимодействие на спекулации, настроения на инвеститорите, Биткойн халвинг и еуфория от бичи пазар. Макар че мемекойните представляват олицетворение на пазарните спекулации, те отразяват и еволюиращия характер на цифровите активи и по-широката промяна към инвестиране, основано на измислени герои и истории. Тъй като пазарът продължава да се диверсифицира, разбирането на рисковете и възможностите, свързани с мемекойните и алткойните, ще бъде от решаващо значение за инвеститорите, които искат да се ориентират в това волатилно, но потенциално печелившо пространство.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.