18,212,025 BTC

Мъск отново критикува Биткойн и Етериум, защото са бавни и с високи такси – Aнализ – 12 юли

Илон Мъск Луна xChange.bg

На 7 юли Visa обяви, че потребителите на криптовалути са похарчили над 1 милиард долара за различни стоки и услуги чрез своите карти, свързани с крипто портфейл, през първата половина на годината. Това е сигнал, че интегрирането на криптовалутите в световната търговия е на път.

 

Тъй като криптовалутите стават неразделна част от глобалната финансова система, Bank of America създаде нов изследователски екип, посветен на блокчейн и цифровите активи, съобщава Bloomberg. Основната цел на новосъздаденото звено е да се възползва от една от най-бързо развиващите се нововъзникващи технологични екосистеми.

 

На 9 юли, изпълнителният директор на Tesla и добре познатият поддръжник на Dogecoin Илон Мъск отново критикува Биткойн и Етериум. Този път Мъск заяви, че и двете криптовалути са бавни и имат високи такси за изпращане на транзакция:

 

Илон Мъск Туитър Биткойн Етериум Dogecoin

 

Източник: Twitter

 

Интересното е, че този път цените на Биткойн и Етериум не реагираха на туита на Мъск. Те останаха незасегнати - индикатор, че „ефектът Мъск“ започва да отслабва и самопровъзгласилият се баща на Dogecoin губи влиянието си върху пазара.

 

И въпреки че някои известни милиардери като Мъск напоследък сa скептични към Биткойн, други стават по-оптимистични. Съоснователят на Apple Стив Возняк сподели възхищението си от BTC, като нарече криптовалутата „най-удивителното математическо чудо“:

 

Bloqport Стив Возняк Биткойн цитат Туитър

 

Източник: Twitter

 

След още една седмица, в която криптовалутите се търгуваха в много тесни граници, пазарът в понеделник започва положително. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 28 960,38 евро (+2,77%), един Етериум – 1 818,08 евро (+3,15%), едно DOGE - 0,1826 евро (+2,62%) и едно UNI - 17,87 евро (+ 5,48%):

 

Биткойн цена 12 юли 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека анализираме графиките на цените на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

 

Биткойн

 

В дневната графика (1W) цената на Биткойна продължава да се движи странично в рамките на диапазона на консолидация:

 

Биткойн цена графика 12 юли 2021

 

360-дневната подвижна средна стойност (MA 360) вече е много близо до текущата цена на Биткойн и очакваме BTC да получи силна подкрепа от нея.

 

В 1-часовата графика (1Н) двойката BTC/EUR е формирала нещо подобно на Симетричен триъгълник - формация, която доказва, че биковете и мечките са намерили консенсус:

 

Биткойн цена графика 2 12 юли 2021

 

Въпреки че пазарът продължава да се движи в рамките на един и същ диапазон, знаем, че колкото по-дълга е консолидацията, толкова по-стабилна и устойчива ще бъде следващата тенденция. Въпрос на време е пазарът да стане по-интересен.

 

Етериум

 

В дневната графика (1D), въпреки скорошното възстановяване на цената, двойката ETH/EUR остава извън Възходящия канал:

 

Етериум цена графика 12 юли 2021

 

Както показва графиката, цената продължава да тества долната линия на канала, опитвайки се да се върне към него.

 

Етериум биковете трябва да следят 1-часовата графика (1H), където двойката ETH/EUR намалява в Низходящ канал:

 

Етериум цена графика 2 12 юли 2021

 

В момента цената се консолидира в горната линия на канала. Ако се случи пробив, двойката ETH/EUR може да сложи край на корекцията. Този сценарий ще увеличи шансовете за връщане към Възходящия канал в дневната времева рамка и ще възобнови възходящия тренд.

 

Dogecoin

 

В седмичната графика (1W), двойката DOGE/EUR е формирала още една малка меча свещ с локален връх под предишния:

 

DOGE цена графика 12 юли 2021

 

Последователността на свещи с низходящи местни върхове потвърждава, че мечките все още доминират на пазара и се опитват да изтласкат цената по-надолу.

 

Бичите настроения ще се върнат само ако цената на Dogecoin пробие линията на съпротива в рамките на 4-часовия времеви диапазон (4Н):

 

DOGE цена графика 2 12 юли 2021

 

В момента виждаме първоначални опити за пробив. Ако това се случи, най-агресивните Dogecoin бикове ще започнат да отварят дълги позиции.

 

Uniswap

 

В седмичната графика (1W) двойката UNI/EUR формира свещ Doji след Биче поглъщане - сигнал, че пазарът се консолидира през изминалата седмица:

 

UNI цена графика 12 юли 2021

 

Ние разглеждаме настоящата Doji като малък бичи сигнал, който се опитва да затвърди зоната на подкрепа на Бичето поглъщане.

 

Ако биковете могат да запазят контрол над пазара, очакваме отскокът на цената да придвижи двойката DOGE/EUR поне до нивото на корекция на Фибоначи 38,2 или 0,2163 евро в 4-часовия период (4Н):

 

UNI цена графика 2 12 юли 2021

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.