18,212,025 BTC

Мъск: Купуваш мърч на Тесла с Dogecoin – Aнализ – 20 декември

Tesla бяла кола пустиня път

Във вторник, 14 декември, Илон Мъск обяви, че Tesla ще започне да приема Dogecoin като средство за плащане за някои от стоките, които компанията предлага.

Tesla Илон Мъск Doge Dogecoin Туитър

Източник: Twitter

В петък, 17 декември, Adidas навлезе в NFT пространството на крипто индустрията. Марката за спортни облекла обяви, че ще пусне колекция NFT с изключителен достъп до ежедневно облекло:

Adidas NFT метавселена

Източник: Twitter

SBI Group, една от най-големите компании за финансови услуги в Япония, навлезе на крипто пазара. В събота, 18 декември, беше публикувано официално изявление, в което се казва, че SBI ще стартира крипто фонд, който инвестира в Биткойн, Етериум, XRP, Лайткойн и Биткойн Кеш:

SBI Group Япония крипто Биткойн Етериум

Източник: Twitter

Въпреки че много положителни новини и събития, които показват, че масовото приемане на криптовалутите е на път, се случиха миналата седмица, крипто пазарът не можа да противодейства на текущата корекция. Пазарът в понеделник също продължава да отбелязва спад. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 40 849,53 евро (-2,39%), един Етериум – 3 350,80 евро (-4,36%), едно DOGE – 0,1373 евро (-0,48%) и едно UNI – 12,64 евро (-7.25%):

Биткойн цена 20 декември 2021

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В дневната времева рамка (1D) на двойката BTC/EUR се формира мечи Moving Average Crossover – 30-дневната подвижна средна (MA 30) падна под 90-дневната подвижна средна (MA 90):

Биткойн цена графика 20 декември 2021

Пресичането на подвижните средни е ясен мечи технически модел, който много търговци разглеждат като потенциален сигнал за обръщане на тренда. Бихме искали да подчертаем, че нещо подобно се формира в началото на май, а след това е настъпи дълбока корекция. Ето защо засега предпочитаме да стоим далеч от пазара. Разбира се, би било хубаво, ако 360-дневната подвижна средна (MA 360) осигури достатъчно подкрепа за цената, за да противодейства на корекцията, но в момента цената продължава да спада.

Мечото настроение се запазва в ценовата графика на Биткойн и в по-кратките времеви рамки. Например, в 1-часовия интервал (1H), двойката BTC/EUR продължава да се плъзга надолу в Низходящия канал (низходяща тенденция):

Биткойн цена графика 2 20 декември 2021

За да започне възобновяване на възходящия тренд в ценовата графика на Биткойн, първо, двойката BTC/EUR трябва да излезе от канала в посока нагоре. Ето защо си струва да следите и 1-часовата графика (1H).

Етериум

Нека ви напомним, че в седмичната времева рамка (1W) двойката ETH/EUR формира технически модел Cup and Handle (C&H):

Етериум цена графика 20 декември 2021

C&H е често срещан бичи модел. Ето защо, ако цената отскочи от горната линия на тази техническа формация и надмине последния местен максимум, ще се появи сигнал за покупка. В този случай можем да отворим малка дълга позиция.

Въпреки това, в 4-часовата графика (4H), двойката ETH/EUR продължава да намалява – ценовата диаграма е формирала нещо подобно на Низходящ стесняващ се клин:

Етериум цена графика 2 20 декември 2021

Според теорията на техническия анализ низходящият клин е типичен модел на продължаване на тенденцията. Ето защо, ако цената излезе от клина нагоре, това ще потвърди сигнала за покупка в седмичната времева рамка.

Dogecoin

В дневната графика (1D) на Dogecoin, мечите настроения остават. Първо, по-рано този месец се формира мечи Moving Average Crossover - 30-дневната подвижна средна (MA 30) падна под 90-дневната подвижна средна (MA 90):

Dogecoin цена графика 20 декември 2021

Второ, цената остава под MA 30 и MA 90 и дори е паднала под 360-дневната подвижна средна (MA 360). Трето, MA 30 започва да тества MA 360. Ако падне под MA 360, ще се появи допълнителен солиден мечи сигнал.

С всички тези потвърдени и потенциални мечи сигнали, ние предпочитаме да стоим далеч от двойката DOGE/EUR и да чакаме по-добър момент.

Uniswap

В дневната времева рамка (1D) ценовата диаграма на Uniswap е много подобна на тази на Dogecoin. Първо, и тук се формира мечи Moving Average Crossover:

Uniswap цена графика 20 декември 2021

Второ, в момента MA 90 се опитва да падне под MA 360. Това е потенциална солидна меча формация. Трето, цената на Uniswap очевидно е доста под всички тези три ключови подвижни средни, което също е ясен низходящ сигнал.

Според нас, докато тези мечи модели остават на графиката, е по-добре да стоите далеч от пазара.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.