18,212,025 BTC

Хилари Клинтън: Регулирайте крипто пазара, за да спрете манипулациите от Русия и Китай

Източник: за Cointelegraph от Brian Newer |
Хилъри Клинтън сцена  избори крипто дебат медии  xChange.bg

Бившият държавен секретар предупреди, че ако крипто пазарът в САЩ остане нерегулиран, в комбинация със социалните медии, може да дестабилизират щатския долар. Хилари Клинтън сподели че, за да се предпази САЩ от технологичните манипулации на Русия, Китай и други страни, крипто пазарът се нуждае от по-строги регулации. 

 

Нейните коментари относно крипто сферата бяха част от интервю с водещата на новините по MSNBC Рейчъл Мадоу. Дискусията беше фокусирана върху социалните медии и манипулациите, и как определени нации се възползват от платформите. 

 

Коментара на Клинтън засегна “всякакъв вид технологии”, които държавни и недържавни институции могат да използват, за да дестабилизират цели държави, и долара като резервна валута на света.

 

Тя изрази мнение и относно крипто пазара: “Има още нещо на хоризонта, на което хората започват да обръщат внимание, и това е необходимостта от регулиране на пазара на криптовалути. Не говорим само за държави като Китай и Русия, които манипулират всякакъв вид технологии в своя полза. Разглеждаме и недържавни институции, които дестабилизират долара като резервна валута."

 

Бившият държавен секретар се фокусира и върху това как социалните медии могат да бъдат комбинирани с натрупването на още по-големи суми пари чрез контрола на определени блокчейни. 

 

Въпреки че Клинтън не навлезе в подробности, потенциалните начини за това са чрез манипулиране на пазари, създаване на истерия, или дори проектиране на финансов крах чрез ферми за тролове в социалните медии.

 

През последните години някои нации използваха или публично обмисляха използването на криптовалути, за да заобиколят икономически санкции, наложени от САЩ. Например, Северна Корея използва крипто за финансиране на своята ядрена програма.

 

През последните седмици Клинтън се обяви срещу проблемите, които криптовалутите могат да създадат за глобалното господство на щатския долар, “като може би ще започнат с малки проблеми, които преминават в много по-големи”. По време на Bloomberg New Economy Forum в Сингапур тя каза, че макар криптовалутите да са “интересна” технология, те могат да имат отрицателен ефект върху САЩ и други страни.

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.