18,212,025 BTC

Китайската централна банка ще наблюдава метавселената и NFT

Източник: за Cointelegraph от Erhan Kahraman |
Метавселена NFT виртуален свят крипто карта градове  xChange.bg

Репресивните мерки на Китай срещу криптовалутите се разширяват в метавселената и NFT, намекна изпълнителния директор на Народната банка на Китай (PBoC).

По време на национална среща за финансова сигурност, Гоу Венджун, директор на отдела за борба с изпирането на пари (AML) в PBoC, посочи рисковете, свързани с оставянето на новaта екосистемата нерегулирана. Той твърди, че макар хората да използват споменатите цифрови активи за поверителност, те също са склонни да бъдат използвани за незаконни цели като пране на пари и укриване на данъци.

Бързоразвиващите се иновации в крипто света изискват регулации, тъй като изолираната природа на крипто, NFT и базираните на метавселена елементи от реалния свят може да се използват като инструменти за пране на пари.

Гоу предложи „да се изясни разделението на надзорните отговорности, да се подобри прозрачността на виртуалните активи и да се проучи въвеждането на надзор за изследване и преценка на същността и природата на виртуални активи."

Като втора стъпка Гоу каза, че Китай трябва да засили наблюдението и анализа на транзакциите с цифрови активи. Банките и платежните услуги, които предоставят услуги фиат към крипто, трябва да удостоверяват подателите и получателите с истински имена, като същевременно подобряват способността за идентифициране на подозрителни транзакции.

Служителят на PBoC предложи подобряване на прилагането на новите технологии и създаване на система за проследяване на транзакциите с цифрови активи. Такава система би приложила изкуствен интелект, машинно самообучение и други технологии за етикетиране на акаунти, които извършват транзакции с проверени адреси.

В заключение, Гоу е отворен за подобряване на сътрудничеството между агенциите за финансово разузнаване по целия свят, за да се формира международна коалиция за борба с престъпленията, свързани с крипто. „Центърът за борба с изпирането на пари ще продължи да задълбочава обмена на информация и сътрудничеството при разследване с 60 агенции за финансово разузнаване в чужбина“, добави той.

Статията е преведена и адаптирана от CoinTelegraph.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.