18,212,025 BTC

Меси става първият играч, който получава фен токени на PSG – Aнализ – 16 август

Пари Сен Жермен ПСЖ футбол флаг

Миналата седмица Лионел Меси стана първият играч в историята на футбола, който получи фен токени на Пари Сен Жермен (ПСЖ) като част от бонус при подписване на договор с френския клуб.

Меси ПСЖ крипто Туитър

Източник: Twitter

Новината предизвика скок в цената на PSG токена. Във вторник, 10 август, цената на един PSG се удвои и достигна 50 долара, според CoinGecko:

ПСЖ фен токен цена

Източник: Twitter

Крипто общността приветства новината. Това събитие сигнализира, че крипто светът започва да изгражда мостове с други индустрии, а криптовалутите са близо до критичната точка за началото на масовото приемане.

Друго интересно събитие от миналата седмица е свързано с неотдавнашното хакване на Poly Network. Това е най-големият „обир“ на криптовалута досега с откраднати близо 600 милиона долара. Атаката срещу Poly Network обаче се оказа извършена от бял хакер, който върна почти всички откраднати средства:

Poly Network хакер Туитър

Източник: Twitter

Интересното е, че хакерът дори обясни недостатъците на Poly Network, позволили хакването, и отказа награда от 500 000 долара. Това събитие засили доверието на крипто общността в съществуването на добри хакери в крипто света, които се опитват да изведат блокчейн индустрията на по-високо ниво.

Poly Network бял хакер туит

Източник: Twitter

След още една седмица на стабилно увеличение на цените, пазарът в понеделник продължава да бележи плюсове. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 40 172,11 евро (+3,39%), един Етериум - 2 779,36 евро (+3,34%), едно DOGE - 0,2816 евро (+14,72%) и едно UNI - 26,15 евро (+6,75%) :

Биткойн цена 16 август 2021

Източник: Coin360.com

Нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), двойката BTC/EUR е формирала друг бича свещ с локален минимум над предишния и локален максимум над предишния:

Биткойн цена графика 16 август 2021

Последователността на тези четири бичи седмични свещи увеличава шанса за подновяване на възходящия тренд. Също така, дневната диаграма (1D) потвърждава промяната в настроенията от мечи към бичи - настъпи бичи Moving Average Crossover. 30-дневната подвижна средна (MA 30) е пресякла и надминала 90-дневната подвижна средна (MA 90):

Биткойн цена графика 2 16 август 2021

И двете ключови времеви рамки (1D и 1W) показват, че биковете възстановяват контрола над пазара, което означава, че това вероятно е началото на възобновяването на възходящия тренд.

Етериум

Подобно на седмичната ценова графика на Биткойн, ценовата графика на ETH/EUR формира друга бича свещ с локален максимум над предишния и локален минимум над предишния:

Етериум цена графика 16 август 2021

Поредицата от бичи седмични свещи показва, че напливът за покупка се засилва и потвърждава потенциалната промяна в посоката. Това ще привлече Етериум биковете и очакваме нова вълна от купувачи да се присъединят към екосистемата.

Също така бихме искали да подчертаем, че в дневната времева рамка (1D) двойката ETH/EUR се върна към Възходящия канал (възходящ тренд):

Етериум цена графика 2 16 август 2021

Както може да се види от графиката, в момента двойката ETH/EUR тества горната линия на канала. Според нас, ако цената падне до долната линия (линия за поддръжка) и след това се възстанови, много трейдъри ще отворят дълги позиции, за да уловят следващата вълна от повишения на цената в рамките на канала.

Dogecoin

Както вече знаем, в 4-часовата диаграма (4H) двойката DOGE/EUR е преодоляла съпротивлението, настъпил е пробив:

DOGE цена графика 16 август 2021

Ние разглеждаме този пробив като малък бичи сигнал, сочещ към потенциално продължение на отскока. За да определим най-близката целева цена, в случай че цената продължава да се увеличава, ще приложим нивото на корекция на Фибоначи към последната вълна в ценовата диаграма. Както може да се види от графиката, в момента двойката DOGE/EUR е малко под нивото на корекция на Фибоначи 38,2 или приблизително 0,3122 евро. Ние считаме ниво на корекция на Фибоначи 50,0 или приблизително 0,3683 евро като следваща целева цена и ниво на корекция на Фибоначи 23,6 или около 0,2429 евро като най-близката солидна подкрепа за цената.

Uniswap

Подобно на седмичните графики на цените на Биткойн и Етериум, двойката UNI/EUR е формирала друга бича свещ с локален максимум над предишния и локален минимум над предишния:

UNI цена графика 16 август 2021

Последователността от бичи седмични свещи е ясен сигнал, че бичето настроение се завръща на пазара. Ето защо смятаме, че си струва да следим по-кратките времеви рамки, за да забележим подходящия момент за отваряне на дълга позиция. Например, в 4-часовата диаграма (4H) двойката UNI/EUR е формирала двойно дъно (чест модел на обръщане на тренда):

UNI цена графика 2 16 август 2021

Ако се случи отдръпване и цената падне до линията, която пресича раменете на двойното дъно, много трейдъри ще изчакат отскок от тази линия, за да отворят дълга позиция.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.