18,212,025 BTC

Университетът на Токио ще предлага курсове в Метавселената

Източник: за CoinTelegraph от Brian Quarmby |
Метавселена metaverse виртуален

Проектът има за цел да се справи с липсата на добре квалифициран персонал в сферата на бързо развиващите се технологии в Япония. 

Университетът в Токио, известен още като Todai, обяви, че е готов да предложи набор от учебни програми които ще се провеждат в Metaverse. Студенти ще могат да се обучават в заложените програми още есента на 2022. 

Според репортаж в събота от местния информационен бюлетин The Asahi Shimbun, курсовете ще се предлагат на ученици от гимназия до възрастни които искат да развият уменията си.

В публикацията се посочва, че учебните програми на Metaverse няма да се предоставят чрез собствен специализиран факултет, който предлага дипломи, а вместо това ще работят в рамките на факултета по инженерство на Todai. Студентите, завършили курсовете, ще получат официални сертификати от университета. 

Проектът на Todai стартира, за да се справи с липсата на квалифициран персонал, работещ в сферата на „дигиталната трансформация“. Ръководители на университета също така подчертаха, че обучението в Метавселената  ще създаде ситуация, в която „всеки, независимо от възрастта, пола, социалното положение и района на пребиваване, може да учи информационни науки“.

Крипто и незаменимите токени (NFT) не бяха споменати конкретно, но като се има предвид, че секторът често се свързва с Metaverse и може да се похвали с редица популярни марки на Мetaverse, вероятно ще има известно споменаване на платформи, базирани на блокчейн.

Учениците от гимназии които започнат курсове в университета ще се обучават както онлайн, така и присъствено. 

На студентите от университета и тези, които вече са на работа, ще бъдат предложени възможности за преквалификация/повишаване на умения чрез свързани онлайн курсове, фокусирани върху изкуствения интелект (AI), комуникационните технологии от следващо поколение и предприемаческото образование.

Японската метавселена

Има някои забележителни приложения на Metaverse в Япония през последните месеци. 

В понеделник Japan Today съобщи, че група за поддръжка от Фукуока, наречена JACFA, стартира виртуална стая за поддръжка в платформата SecondLife Metaverse. Групата специално работи върху повторното интегриране на Hikkikomori - уединени хора, които по същество отказват да напуснат домовете си - обратно в обществото.

Проблемът е идентифициран като голям социален проблем в Япония и идеята е да се даде възможност на Хикикомори да получи първоначална помощ без натиска за персонални срещи и комуникация лице в лице. 

През април също беше съобщено, че 3800 студенти от общо 29 търговски училища в Ниигата, проведоха своята церемония по откриване на 2022 г. в Metaverse. Събитието беше организирано виртуално, за да позволи присъствие на всеки който има желание, без да е изправен пред риска от заразяване с COVID-19.

Статията е преведена и адаптирана от CoinTelegraph

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.