18,212,025 BTC

Съоснователят на Reddit и Solana Ventures ще инвестират в проекти за децентрализирани социални медии

Източник: за CryptoGlobe от Michael Lavere |
мрежа достъп социални медии децентрализирани код xChange.bg

Seven Seven Six, компанията на американския интернет предприемач и инвеститор Алексис Оханян, който е съосновател на Reddit, и Solana Ventures обявиха на скорошната конференция Solana Breakpoint 2021 в Лисабон, че планират да инвестират по 50 милиона долара в проекти за децентрализирани социалните мрежи.

Според доклад на Reuters, Оханян споделя в изявление:

"С високопроизводителен блокчейн като Solana, има безпрецедентна възможност за сливане на социални медии и крипто по уникален начин, като социален продукт на Web2, но с допълнителен стимул за предоставяне на реална собственост на потребителите... В момента сме на изключително важен етап в ранните дни на Web3."

А Радж Гокал, съосновател и главен оперативен директор на Solana Labs, каза:

"Web3 превръща потребителите и създателите в собственици и заинтересовани страни, промяна, която сме нетърпеливи да видим в социалните медии... Социалните медии в метавселената ще бъдат колекция от милиони самостоятелни и самодостатъчни общности."

В доклада на Reuters се споменава, че Остин Федера, ръководител на комуникациите в Solana Labs, казва, че въпреки че това партньорство ще бъде фокусирано предимно върху Солана, "бъдещето е cross-chain (трансмрежово), така че инициативата ще разгледа всички проекти независимо от технологията."

Статията е преведена и адаптирана от CryptoGlobe.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.