18,212,025 BTC

Интересът на инвеститорите към Биткойн продължава да расте

Източник: cryptocoinsnews.com от Ребека Кембъл |
Bitcoin Биткойн интерес инвеститори

Въпреки скорошното намаляване на цената на биткойн и нарастващия дебат за бъдещето на биткойн, интересът към криптовалутата продължава да не стихва.

 

На 10 март Американската комисия по ценните книжа и борсите (SEC) отхвърли създаването на първия биткойн борсово търгуван фонд, което доведе до спад в цената на виртуалната валута под 1000 долара. От тогава криптовалутата се бори да достигне рекордно високите си стойности от началото на месеца.

Дебатът за бъдещето на биткойна и потенциалното разцепване, поради това, че експертите не могат да достигнат до консенсус, как да увеличат скоростта на транзакциите, не помага за достигане на предишните стойности.

 

И все пак, въпреки цената от малко под 1000 долара от миналата седмица, данните от coin.dance показват, че обемите на Bitcoin са се увеличили в няколко държави, особено във Венецуела, а стойността тази седмица премина условната граница и в момента достига 1035 долара.

Според данните за седмицата, свършваща на 25 март, броят на транзакциите в южноамериканската страна достигна връх от 555, с обем от над 22 милиона венецуелски боливари (над 2 милиона щатски долара). Седмицата преди това беше белязана от 446 сделки.

В страни като Аржентина, Перу и Бразилия също се вижда съществено увеличение в биткойн търгуването, където има и силен натиск за приемане на криптовалутата.

 

Без намаление и при китайските инвеститори

Китай също се радва на увеличение в биткойн транзакциите. През същия период виртуалната валута е била разменена 7313 пъти, в размер на 54 милиона китайски юана или малко под 8 милиона долара.

В последните дни обаче Китайската централна банка извършва проверки на място на големите биткойн борси с цел да предотврати прането на пари, което доведе до временното преустановяване на тяхната работа и само 97 сделки.

И все пак, доверието във валутата остава, което може да се види от търгуваните обеми от миналата седмица.

 

В Северна Америка апетитът също не стихва

Същото може да се каже и за северноамериканските държави. В Щатите през 10 от 12-те седмици на тази година обемът на сделките надхвърля 7 милиона долара, а в Мексико седмичното търгуване не е падало под 1,4 милиона песос, докато миналата година едва преминаваше 1,2 милиона. За Канада миналата седмица беше втората най-силна, откакто се търгува биткойн в страната.

 

Въпреки че биткойн в момента преминава през труден период с много фактори, влияещи върху цената му, и неяснота как ще функционира в бъдеще, апетитът на инвеститорите не намалява и задържа стойността му на високо ниво.

 

Статията е преведена и адаптирана от razor-forex.com и cryptocoinsnews.com

 

Вие каква позиция заемате? Купувате, продавате или изчаквате? Кажете ни в коментарите.