18,212,025 BTC

Инфлацията в САЩ бележи 40-годишен връх през февруари – Aнализ – 14 март

щатски долари банкноти пари финанси инфлация xChange.bg

В четвъртък, 10 март, американското Бюро по трудова статистика публикува темпа на инфлацията (индекса на потребителските цени - ИПЦ) в страната за февруари. ИПЦ записа най-високото си ниво от 1982 г. при 7,87% на годишна база.

Инфлация САЩ Америка февруари 2022 г.

Източник: YCharts

Страховете от потенциална хиперинфлация сред инвеститорите във финансовия свят се увеличават. Съоснователят на Apple Стийв Возняк подчерта още веднъж, че е просто въпрос на време Биткойнът да достигне 100 000 долара, тъй като търсенето на средства за хеджиране срещу инфлацията се увеличава:

Apple Стийв Возняк Биткойн цена 100 хиляди долара

Източник: Bitcoin Magazine

Въпреки че в дългосрочен план повечето крипто ентусиасти вярват, че цената на Биткойна ще продължи да расте, бихме искали да споменем, че тази седмица във вторник и сряда Федералният резерв на Съединените щати ще проведе среща по паричната политика.

Федерален резерв среща парична политика

Източник: Федералният резерв на САЩ

Смятаме, че това събитие може да доведе до значително увеличаване на волатилността на финансовите пазари, в частност на крипто пазара. Ето защо всички търговци и инвеститори трябва да бъдат много внимателни през седмицата.

След още една седмица на консолидация, в понеделник пазарът се бори да намери посока. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 35 609,55 евро (-0,09%), един Етериум – 2 364,20 евро (+0,61%), едно DOGE – 0,1048 евро (-0,41%) и едно UNI – 7,77 евро (-1,30%):

Биткойн цена 14 март 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W) миналата седмица двойката BTC/EUR формира още една свещ от типа Shooting Star:

Биткойн цена графика 14 март 2022

Сега в седмичната графика на Биткойн има поредица от няколко Dojis и Shooting Stars на почти същото ценово ниво. Това е ясен сигнал, че пазарът се консолидира.

Още веднъж бихме искали да подчертаем, че тази консолидация се извършва на потенциалната възходяща линия или долната линия на възходящ канал (възходяща тенденция) в дневната времева рамка (1D):

Биткойн цена графика 2 14 март 2022

Смятаме, че ако двойката BTC/EUR отскочи от долната линия на потенциалния възходящ канал, тогава вероятността за подновяване на възходящ тренд ще се увеличи. Въпреки това, ако цената на Биткойн падне под вероятната линия на възходящ тренд, мечите настроения може да се възобновят и цената може да падне допълнително.

Етериум

Подобно на ценовата графика на Биткойн, в седмичната времева рамка (1W) двойката ETH/EUR се консолидира – наскоро се формира поредица от няколко Dojis и свещ от типа Shooting Star:

Етериум цена графика 14 март 2022

Интересното е, че тази консолидация също се извършва при потенциална възходяща линия в дневната времева рамка (1D):

Етериум цена графика 2 14 март 2022

Според нас, ако цената отскочи от тази линия, може да възникне възходящ сигнал. Ако цената падне под потенциалната възходяща линия, мечият натиск може да се засили и цената може да намалее допълнително. Засега, без ясен сигнал в каква посока двойката ETH/EUR ще продължи своето движение, предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Dogecoin

В дневната времева рамка (1D), за последните четири или пет седмици, двойката DOGE/EUR се движи под всичките три ключови подвижни средни (MAs), а именно MA 30, MA 90 и MA 360:

Dogecoin цена графика 14 март 2022

Тъй като цената на Dogecoin е под всичките три ключови подвижни средни, ние смятаме, че мечките са по-силни от биковете.

Освен това, в 4-часовата графика (4H), двойката DOGE/EUR продължава да се плъзга надолу в низходящия канал (низходящ тренд):

Dogecoin цена графика 2 14 март 2022

Докато цената остава в рамките на низходящия тренд, ние предпочитаме да останем извън пазара.

Uniswap

В дневната графика (1D) на двойката UNI/EUR нищо не се е променило от средата на януари – UNI/EUR се движи под всичките три подвижни средни MA 30, MA 90 и MA 360:

Uniswap цена графика 14 март 2022

Докато цената остава под трите MAs, ние предпочитаме да останем в режим на изчакване.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.