18,212,025 BTC

Идея за инвестиция? Биткойн ще бъде най-добрият актив за 2017г., според топ анализатор от Уолстрийт

Източник: CNBC от Евелин Ченг |
Биткойн най-добрият актив до края на годината

Биткойн ще бъде най-добре представящият се актив до края на годината. За сега стойността му се е увеличила повече от три пъти, а все по-голямото търсене и дериватни инструменти на база на криптовалутата ще допринесат за растежа.

 

Задавате ли си въпроса "В какво да инвестирам"? Отговорът е Биткойн. Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Биткойн най-вероятно ще се представи по-добре от акциите и облигациите до края на тази година, според  Том Лий, съосновател на Fundstrat, бутикова компания, която изследва инвестиционни възможности в различни сектори. Той беше и един от първите стратези на Уолстрийт, който пусна доклад върху най-известната криптовалута.

„Смятам, че Биткойн е слабопритежаван актив с потенциал за бъдещо огромно “спонсорство” от страна на институционалните инвеститори."

Той допълни, че Биткойн притежава много от характеристиките на златото, които го правят атрактивна алтернативна валута, както и много добър инструмент за съхранение на стойност. В телевизионно предаване по CNBC, на Лий му бяха зададени няколко блиц въпроса по тази тема:

 

Биткойн или злато?Биткойн?

„Да.“

Какво би предпочел да притежаваш – Биткойн или портфолио от акции в американски компании?

„Ако гледаме в периода от сега до края на годината, разбира се, че Биткойн.“

Ще бъде ли Биткойн най-добре представящият се актив?

„Да.“

 

Биткойн скочи до невероятните 4200 долара и в момента цената му е близка до тази стойност. Въпреки, че преди две седмици Биткойн се разцепи на две, той е по-силен от всякога, отбелязвайки почти четворен растеж от началото на годината.

В момента криптовалутата се търгува с 4% повече от преди 24 часа, поради лек спад и не изглежда да забавя темпото. В същото време, Етера също отбелязва голям растеж от началото на месеца. След като беше паднал от 400 до цена под 200 долара, вече за да закупите 1 Етер, трябва да отделите поне 300 долара.

 

Лий публикува доклад в началото на миналия месец, в който обяснява потенциала на Биткойн да достигне 20хил. долара, а може би и 55хил. долара до 2022г. Тази прогноза не е за подценяване, тъй като Том Лий е известен с верните си прогнози, любимец е на институционалните инвеститори и е бил един от водещите стратези в JPMorgan. Той също беше един от малкото хора на Уолстрийт, които познаха, че ако Тръмп спечели изборите, акциите ще се покачат, отколкото да паднат – което се и случи.

 

Лий също вижда и други причини за оптимистично настроение към Биткойн:

„Институциите трябва директно да купуват монетата чрез брокер, но CBOE и CFTS вече пуснаха търговия чрез фючърси, така че мисля че ще расте търсенето“.

Последния месец CBOE (Chicago Board Options Exchange) каза, че планира да предлага търговия с Биткойн чрез фючърси в началото на следващата година, а CFTC (US Commodity Futures Trading Commission) вече одобри LedgerX да предоставя клиринг услуги, свързани с Биткойн и останлите криптовалути.

 

Лий също е един от най-мрачно настроените към представянето на американските акции до края на годината. Той счита, че стойността им ще е с около 8% по-ниска от тази, която наблюдаваме сега, докато негови колеги очакват стойността да се запази.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от CNBC.