18,212,025 BTC

2017-та е годината на Биткойн, а тенденцията е положителна

Източник: futurism.com от Дом Галеон |
годината на Биткойн

2017г. се очертава да бъде доста интересна година за Биткойн.

 

 

Изключително представяне

На 1 август Биткойн претърпя разделяне на криптовалутата на две отделни мрежи и вместо да пострада от това развитие на нещата, криптовалутата достигна нови рекордни стойности. От началото на годината Биткойн също се радва на огромна популярност и е честа тема на разговор. Медиите не спират да пишат за виртуалната валута, сред които Bloomberg и Forbes.

 

Въпреки някои по-сериозни корекции, тенденцията на цената на Биткойн е за постоянно покачване, като има прогнози, че една единица ще достигне 10хил. долара до три години.

 

Интересно е как тази криптовалута, която беше толкова често асоциирана с престъпността, стана реален кандидат да промени бъдещето на финансовата ни система и начина, по който извършваме парични преводи един с друг. Но след години търговия, Биткойн доказа, че никъде няма да ходи, а стойността му не спира да се покачва.

 

По този повод, в интернет пространството излезе любопитна статистика за развитието на цената на Биткойн и колко време е отнело на криптовалутата да достигне отделни стойности:

0-1000 долара: 1789 дни

1000-2000 долара: 1271 дни

2000-3000 долара: 23 дни

3000-4000 долара: 62 дни

След създаването на Биткойн през 2009г. ѝ е отнело 7 години да достигне 2000 долара, а от 2000 до 4000, само 85 дни.

 

Увеличаващо се доверие

Растежът в цената е подкрепен от увеличаващото се доверие в криптовалутата и потенциала ѝ. Големи финансови институции като Goldman Sachs, J.P. Morgan и Fidelity Investments вече са инвестирали във виртуалните валути, а държави като Китай, Япония и отскоро и Австралия намират постоянна роля на криптовалутите в техните икономики.

 

Подкрепата от „големите“ следователно подтиква и по-малките организации и индивидуални инвеститори да влязат в света на криптовалутите. Безбройните приложения на самата Блокчейн технология, която седи зад Биткойн, също допринася за цялостния интерес.

 

Въпреки, че е високорискова инвестиция, един от най-известните анализатори от Уолстрийт смята, че Биткойн ще бъде най-добре представящият се актив за тази година.

 

Само времето ще покаже дали в бъдещето ни парите, както ги познаваме, няма да съществуват. Биткойн е революционна технология и като такава ще се сблъсква с много препядствия по пътя, докато трансформира обществото ни.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от futurism.com

 

Ако още не сте съвсем наясно какво е Биткойн, то сме подготвили интересна статия, която обяснява как функционира мрежата на Биткойн, за какво можем да ползваме криптовалутата, как се формира цената ѝ и дали е пари.