18,212,025 BTC

Еврозоната бележи най-високата инфлация от създаването си през март – Aнализ – 4 април

горящи пари 100 евро банкноти огън инфлация xChange.bg

Инфлацията в еврозоната скочи до 7,5% на годишна база през март, според Investing.com:

инфлация еврозона годишна база

Източник: Investing.com

Това е най-високата стойност, отчитана от създаването на еврозоната досега. Повечето експерти очакват допълнително ускоряване на цените през следващите месеци.

Поради нарастващите страхове от инфлация, много финансови институции увеличиха очакванията си за цената на Биткойна. Например, глобалният инвестиционен мениджър Van Eck заяви, че Биткойнът може да достигне 4 милиона долара за монета, ако стане следващият глобален резервен актив:

Van Eck прогноза за Биткойн цена

Източник: Bitcoin Magazine

Тъй като очакванията за цената на Биткойн се покачват, все повече хора се интересуват от закупуване на криптовалути. Главният изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao (CZ) написа, че най-четените статии от Bloomberg, Financial Times и Fortune са тези за крипто:

Байненс Binance CZ статии медии крипто криптовалути

Източник: Twitter

След седмица на консолидация, крипто пазарът се опитва да намери посока в понеделник. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 41 824,40 евро (-0,36%), един Етериум – 3 167,14 евро (+0,13%), едно DOGE – 0,1305 (+2,32%) и един UNI – 10,78 евро (-0,12%) :

Биткойн цена 4 април 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В месечната времева рамка (1W), през март двойката BTC/EUR записа още една бича свещ:

Биткойн цена графика 4 април 2022

Освен това последните две бичи свещи имат по-високи дъна и максимуми. Това е сигнал, че възходящите настроения се завръщат на пазара.

В допълнение, в дневната времева рамка (1D) в продължение на почти десет дни двойката BTC/EUR остава над всичките три ключови подвижни средни – MA 360, MA 30 и MA 90:

Биткойн цена графика 2 4 април 2022

Както споменахме в предишния ни анализ, колкото по-дълго цената остава над трите ключови средни, толкова по-голяма е вероятността за подновяване на възходящия тренд.

В 4-часовата графика двойката BTC/EUR продължава своето движение във Възходящия канал (възходящ тренд):

Биткойн цена графика 3 4 април 2022

Смятаме, че BTC/EUR ще остане в канала през текущата седмица.

Етериум

Подобно на ценовата графика на Биткойн, в месечната времева рамка (MN) през март двойката ETH/EUR формира друга бича свещ:

Етериум цена графика 4 април 2022

Локалното дъно и максимум на тази бича свещ са съответно над предишните. Това е знак, че покупателният натиск се засилва.

В дневната графика (1D) двойката ETH/EUR остава над трите ключови подвижни средни MA 360, MA 30 и MA 90:

Етериум цена графика 2 4 април 2022

Колкото по-дълго цената остава над всичките тези три стойности, толкова по-голяма е вероятността за подновяване на възходящия тренд.

Dogecoin

В 4-часовата графика (4H) отскокът на двойката DOGE/EUR от долната линия на Низходящия канал (низходящ тренд) продължава:

Dogecoin цена графика 4 април 2022

Въпреки това бихме искали да подчертаем, че това е Низходящ канал или низходящ тренд. Ето защо търговците трябва да бъдат много предпазливи.

Uniswap

В месечната времева рамка (MN) двойката UNI/EUR формира още една свещ от типа Doji през март:

Uniswap цена графика 4 април 2022

Вярваме, че последователността на двете Dojis в графиката е потенциален знак, че цената на Uniswap започва да се консолидира след неотдавнашната корекция.

Въпреки това, в 4-часовата графика (4H) двойката UNI/EUR продължава да се движи в Низходящия канал:

Uniswap цена графика 2 4 април 2022

Докато цената на Uniswap остава в рамките на канала, ние предпочитаме да стоим далеч от пазара и да чакаме по-добри времена.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.