18,212,025 BTC

Еволюция на плащанията: Компании, които приемат криптовалути

мобилен телефон монети Биткойн клавиатура банкноти женски ръце плащания крипто xChange.bg

В цифровата ера начините, по които извършваме транзакции, непрекъснато се развиват. Една от най-значимите финансови революции на XXI век безспорно са криптовалутите. Тъй като Биткойн, Етериум и други цифрови валути стават все по-разпространени, все повече компании ги приемат като легитимно средство за плащане. В тази статия ще разгледаме част от марките, които са възприели този нов метод на плащане, и потенциалните ползи както за бизнеса, така и за потребителите.

Топ международни компании приемащи криптовалути

Американски Червен Кръст

бял кръст червен фон

Американският Червен Кръст, който е твърд стожер в хуманитарната сфера, приема Биткойн от 2014 г. насам и подчертава нарастващото приемане на криптовалутите в сектора с нестопанска цел. Партнирайки си с The Giving Block, организацията позволява дарения в 70 различни монети. Важно да се има предвид, че тези транзакции не са напълно анонимни, те представляват скок в съвременната цифрова ера за благотворителните организации.

Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren мъж костюм диван

Ralph Lauren, който е лидер в модната индустрия, въвежда плащания с криптовалута в своя аутлет в Маями, което е доказателство за напредничавия дух на марката. Заедно с начинанието си в областта на NFTs, Ralph Lauren прави решителна крачка в сферата на Web3 технологиите, сигнализирайки за бъдещето на интеграцията на модата и технологиите.

Shopify

Вместо да приема директно криптовалута, Shopify снабдява бизнеса с инструменти, за да приемат криптовалути в онлайн магазините си. Благодарение на интеграции като Coinbase Commerce и Lunu търговците могат да адаптират приемането на конкретни цифрови валути, като помагат за приемането на блокчейн технологията и остават в челните редици на електронната търговия.

Gyft

Gyft служи като мост между криптовалутите и традиционната търговия на дребно и позволява на потребителите да купуват подаръчни карти за големи марки с помощта на Биткойн. Този иновативен подход позволява на крипто ентусиастите да получат достъп до услуги от компании, които не са пряко ангажирани в екосистемата на криптовалутите.

CheapAir

Като пионер в своята индустрия, CheapAir направи фурор, като прие плащанията с Биткойн още през 2013 г. Сега те разшириха репертоара си, за да включат множество криптовалути, затвърждавайки ангажимента си да задоволяват променящите се нужди на пътуващите по цял свят.

NordVPN

В сферата на цифровата неприкосновеност на личния живот NordVPN се отличава, като съгласува методите си за плащане с етиката на услугите си. Признавайки стойността на неприкосновеността на личния живот за много хора от крипто общността, VPN услугата е включила различни опции за плащане с криптовалути, като по този начин засилва ангажимента си към анонимността и сигурността на потребителите.

Ferrari

червено Ферари Ferrari писта

Синоним на лукс и иновации, навлизането на Ferrari в света на криптовалутите демонстрира непрекъснатата еволюция на марката. Инициативата им за приемане на цифрови валути на американския пазар не е свързана само с възприемането на новите технологии, а отразява пазарните изисквания и желанията на ново поколение заможни клиенти, много от които са натрупали богатство в крипто пространството.

Dallas Mavericks

През 2019 г. Dallas Mavericks станаха един от първите отбори в NBA, които приеха Биткойн като начин на плащане за спортни артикули и билети за мачове. По-рано тази година организацията обяви, че ще започне да приема и Dogecoin.

Virgin Galactic

Сър Ричард Брансън обяви, че неговата компания за комерсиални космически полети Virgin Galactic приема Биткойн като плащане в замяна на пътуване в космоса. "Virgin Galactic е компания, която гледа в бъдещето, както и Биткойн, така че е логично да предложим Биткойн като начин да платите за пътуването си в космоса", заяви Брансън в публикация в блога на компанията. Той също така обяви, че жена стюардеса от Хаваите е първата, която е закупила билет за Virgin Galactic с помощта на Биткойн.

Benfica FC

Португалските футболни гиганти Бенфика си партнират с Utrust, компания за разплащания с криптовалути, като по този начин станаха първият топ европейски футболен клуб, който приема плащания чрез блокчейн.

Microsoft

смартфон Nokia Microsoft продукти приложения

От 2014 г. Microsoft приема Биткойн за покупки в своя онлайн магазин Xbox Store. Временно те спряха да го приемат поради волатилността, а сега отново го приемат, но само за кредити в Xbox Store.

Какви са предимствата на криптовалутите в търговията

Децентрализирана структура: Децентрализираният характер означава, че разплащанията не са под контрола на банки или правителства. Тази независимост има много предимства, включително устойчивост на инфлация и политическа намеса.

Ниски такси за транзакции: Обикновено транзакциите с криптовалути са по-достъпни от традиционните методи на плащане, особено при международни преводи.

Бързи транзакции: Транзакциите с криптовалути, особено тези с монети, предлагащи по-бързи транзакции, се уреждат по-бързо от много традиционни методи за плащане.

Повишена поверителност: Въпреки че не са напълно анонимни, крипто транзакциите изискват по-малко лична информация от плащанията с дебитни и кредитни карти.

Глобална достъпност: Криптовалутите могат да бъдат от полза за небанковото население, като му предоставят достъп до глобалната екосистема за електронна търговия.

Поглед към бъдещето

Тъй като все повече глобални марки, от хуманитарни организации до производители на луксозни автомобили, приемат криптовалутите като легитимен метод за разплащане, глобалният търговски пейзаж е на път да претърпи голяма промяна. Компании като Crypto Emporium са водещи, като приемат изключително много на брой криптовалути за луксозни продукти. Преориентирането към цифрови валути не е просто мимолетна тенденция. Тя е свидетелство за нарастващото доверие и признаване на потенциала, който се крие в блокчейн технологията и цифровите активи. Тъй като потребителското търсене и потенциалните икономически ползи служат като движещи фактори, нарастващият списък на търговците на дребно и едро, които приемат криптовалути, бележи само началото на една по-всеобхватна, децентрализирана и цифрова глобална икономика.

Заключение

Сливането на световете на криптовалутите и търговията символизира бъдеще, в което технологичните иновации се съгласуват с изискванията на пазара. Независимо дали сте крипто ентусиаст или любопитен наблюдател, едно е ясно: крипто революцията в търговията едва сега започва. Все повече компании и институции ще приемат плащания в крипто, което съвсем ще затвърди тезата, че крипто е тук и няма намерение да си тръгва.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.