18,212,025 BTC

Ел Салвадор се подготвя да приеме Биткойн през септември – Aнализ – 30 август

Ел Салвадор флаг Биткойн xChange.bg

В понеделник, 23 август, президентът на Република Ел Салвадор Найиб Букеле обяви, че страната се готви да приеме Биткойн като законно платежно средство през септември. Процесът на подготовка включва пускането на 200 Биткойн банкомата и организирането на 50 банкови клона в цялата страна за интегриране на криптовалутата:

Салвадор Биткойн приемане Туитър

Източник: Twitter

Интересното е, че Куба, друга страна региона, обяви, че също обмисля приемането на Биткойн. В четвъртък кубинското правителство заяви, че ще признае и ще започне да регулира използването на криптовалути в страната, съгласно резолюция, публикувана в държавен вестник.

Тъй като приемането на криптовалути продължава да расте, Кай Шефилд, ръководител на крипто отдела на VISA, каза, че предвижда "бъдеще, в което крипто адресът става толкова важен, колкото и пощенският адрес".

Броят на инвеститорите на дребно, които влизат в крипто пространството, нараства, а освен това, институционалните инвеститори също натрупват крипто активи. Morgan Stanley, една от най-големите инвестиционни банки в САЩ, продължава да увеличава инвестициите си в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Според последните документи на SEC, тя е купила приблизително 6,5 милиона акции на GBTC, на стойност около 240 милиона долара.

През изминалата седмица крипто пазарът направи кратка почивка - повечето от основните криптовалути започнаха да се консолидират. Пазарът в понеделник започва със странично движение. Според Coin360.com един Биткойн струва 40 633,53 евро (-1,06%), един Етериум - 2 694,69 евро (-0,69%), едно DOGE - 0,2363 евро (+0,97%) и едно UNI - 22,37 евро (-0,05%) :

Биткойн цена 30 август 2021

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), двойката BTC/EUR формира малка меча свещ. Следователно последователността от бичи свещи е прекъсната и търговците трябва да бъдат много предпазливи:

Биткойн цена графика 30 август 2021

Независимо от това, тази малка меча свещ има локално дъно над предишното и локален връх над предишния. Това означава, че биковете вероятно просто си правят кратка почивка, но господстващото настроение остава биче. Ето защо, ако в дневната графика (1D) двойката BTC/EUR отскочи от долната линия на възходящия канал (възходящ тренд), ще се появи възможност за отваряне на дълга позиция:

Биткойн цена графика 2 30 август 2021

Етериум

В седмичната графика (1W), двойката ETH/EUR формира свещ от типа Doji след формирането на Hanging Man:

Етериум цена графика 30 август 2021

Въпреки че Hanging Man е типичен модел за обръщане на тенденцията, който обикновено се случва на върха на възходящ тренд, Doji не потвърждава този мечи сигнал. Ето защо смятаме, че комбинацията от тези две свещи показва, че пазарът навлиза в период на нерешителност (консолидация).

Също така бихме искали да споменем още веднъж, че докато настроенията в седмичната времева рамка остават бичи или неутрални, в дневната времева рамка (1D) ще изчакаме подходящия момент за отваряне на дълга позиция:

Етериум цена графика 2 30 август 2021

Както може да се види от графиката, ако цената падне до долната линия на канала, ще изчакаме отскок, за да влезем на пазара и да уловим следващата вълна от повишаване на цените в рамките на канала.

Dogecoin

В седмичната графика (1W) двойката DOGE/EUR е формирала няколко мечи свещи с низходящи местни върхове и низходящи локални минимуми:

DOGE цена графика 30 август 2021

Тази последователност от малки мечи свещи показва, че биковете временно губят контрол над пазара. Ето защо търговците трябва да бъдат много предпазливи.

Интересното е, че в дневната диаграма (1D) двойката DOGE/EUR е малко над 30-дневната (MA 30) и 90-дневната подвижни средни (MA 90):

DOGE цена графика 2 30 август 2021

Очакваме подвижните средни да поддържат цената. Следователно най-вероятният сценарий скоро е продължение на страничното движение.

Uniswap

В 4-часовата диаграма (4H) двойката UNI/EUR формира Бичи флаг:

UNI цена графика 30 август 2021

Тъй като Бичият флаг е често срещан модел за продължаване на тенденцията, ще изчакаме цената да излезе от флага нагоре (сигнал за покупка), за да отворим дълга позиция. Ще има допълнителен бичи сигнал (сигнал за покупка), ако цената на UNI падне до линията, която пресича раменете на двойното дъно, и след това започне да се увеличава.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.