18,212,025 BTC

Ел Салвадор копае Биткойн с помощта на вулканична енергия – Aнализ – 4 октомври

вулкан луна воден басейн нощ xChange.bg

Миналата седмица положителните новини завладяха крипто пазара. Във вторник, 28 септември, президентът на Република Ел Салвадор Найиб Букеле спомена, че страната се готви да пусне първото съоръжение за добив на Биткойни, използващо вулканична енергия:

Ел Салвадор вулкан енергия Биткойн добив Туитър

Източник: Twitter

Три дни по-късно, на 1 октомври, Букеле написа в Twitter, че вече са започнали да копаят Биткойни с помощта на геотермална енергия:

Ел Салвадор вулкан геотермална енергия Биткойн добив Туитър

Източник: Twitter

Добра новина дойде и от САЩ. Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че САЩ няма да забранят Биткойн и криптовалутите:

Джером Пауъл САЩ Биткойн криптовалути забрана

Източник: Twitter

Положителните новини и събития засилиха бичите настроения в крипто общността. Бичи прогнози за цената на Биткойна започнаха да се появяват една след друга. PlanB, известен Биткойн бик, публикува своите прогнози за цената на BTC. Той очаква Биткойн да надмине 63 000 долара през октомври, 98 000 долара през ноември и 135 000 долара през декември:

PlanB прогноза Биткойн цена

Източник: Twitter

Джак Малърс, главен изпълнителен директор на Strike, компанията партньор на правителството на Ел Салвадор по отношение на приемането на Биткойн в страната, спомена в интервю за CNN, че очаква BTC "да навлезе сериозно в шестцифрения диапазон тази година":

Strike Джак Малърс прогноза Биткойн цена

Източник: Twitter

Промяната в настроенията на пазара обърна корекцията на цените през изминалата седмица и повечето от основните криптовалути отбелязаха прилични ценови отскоци. В понеделник пазарът започва с малка консолидация. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 41 068,76 евро (-0,33%), един Етериум - 2 888,89 евро (-1,30%), едно DOGE - 0,1832 евро (-1,18%) и едно UNI - 21,77 евро (-1,28%):

Биткойн цена 4 октомври 2021

Източник: Coin360.com

Нека сега разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), двойката BTC/EUR е формирала Биче поглъщане (общ модел на обръщане на тренда):

Биткойн цена графика 4 октомври 2021

Според теорията за технически анализ, Бичето поглъщане е формация, което се появява в долната част на корекция. Ето защо изглежда, че натискът на купувачите започва да се увеличава, а биковете се опитват да си върнат контрола над пазара.

Освен това, в 4-часовата диаграма (4H), двойката BTC/EUR напусна Бичия флаг (общ модел за продължаване на тенденцията), за който говорихме в предишния ни анализ:

Биткойн цена графика 2 4 октомври 2021

Според графиката се случи пробив и цената започна да се увеличава. Според нас това е първоначален сигнал, че възходящият тренд се възобновява. Струва си да се подчертае, че седмичната и 4-часовата времеви рамки потвърждават подновяването на възходящия тренд. Това прави сигнала по-надежден.

Етериум

Подобно на седмичната (1W) ценова графика на Биткойн, двойката ETH/EUR също формира ясно Биче поглъщане:

Етериум цена графика 4 октомври 2021

Бичето поглъщане потвърждава промяната на пазарните настроения - от мечи към бичи. Ето защо търговците ще разгледат по-кратките времеви рамки, за да се уверят, че и останалите времеви рамки също потвърждават сигнала за покупка.

Например, в дневната графика (1D), двойката ETH/EUR отскочи от долната линия (линията на тренда) на Възходящия канал (възходящ тренд):

Етериум цена графика 2 4 октомври 2021

Подновяването на увеличението на цените в рамките на канала е ясен бичи сигнал. Затова очакваме цената да продължи своето движение в рамките на канала и да достигне поне нивото на предишните местни върхове (приблизително 3 350 евро).

Dogecoin

Въпреки че повечето от големите криптовалути са формирали бичи свещни формации, Dogecoin биковете не са успели да преобърнат мечия натиск досега. В седмичната графика (1W) на DOGE/EUR, последователността от свещи с низходящи местни върхове продължава:

DOGE цена графика 4 октомври 2021

Както вече беше споменато в предишния ни анализ, бихме искали да видим поне една солидна бича свещ в седмичната графика (1W), за да променим мечото си настроение.

Също така, нека подчертаем, че в 4-часовата графика (4H) цената на Dogecoin все още е в Низходящия канал (низходящ тренд):

DOGE цена графика 2 4 октомври 2021

Можем да станем бичи по отношение на Dogecoin само ако двойката DOGE/EUR излезе от канала във възходяща посока. Засега предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Uniswap

В седмичната графика (1W), двойката UNI/EUR формира бича свещ след Dragonfly Doji:

UNI цена графика 4 октомври 2021

Комбинацията от Doji и бича свещ увеличава шансовете за подновяване на възходящия тренд. За да забележим подходящия момент за навлизане на пазара, нека да разгледаме 4-часовата графика (4H), където двойката UNI/EUR отскочи от линията, която пресича раменете на Двойното дъно (общ модел на обръщане на тренда):

UNI цена графика 2 4 октомври 2021

Според нас, ако цената на Uniswap надхвърли нивото на предишния местен максимум или 23,30 евро, ще се появи сигнал за покупка и в този случай някои търговци ще отворят дълги позиции със стоп-загуби под линията, която пресича раменете на Двойното дъно.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.