18,212,025 BTC

БВП на Ел Салвадор бележи ръст от 10,3% през 2021 г. Кой е "виновникът"?

Ел Салвадор флаг Биткойн xChange.bg

Република Ел Салвадор, първата страна, която прие Биткойн като законно платежно средство, отбеляза ръст от 10,3% на брутния си вътрешен продукт (БВП) през 2021 г., според наскоро публикуваните статистически данни от централната банка на държавата, Banco Central SV. Това е най-високият икономически растеж за последните две десетилетия. Крипто общността приписва изключителния ръст на БВП на приемането на Биткойн в страната:

Ел Салвадор БВП Биткойн

Източник: Twitter

За да се възползва от блокчейн технологията, по CNBC губернаторът на Колорадо Джаред Полис обяви план за приемане на Биткойн за държавни и данъчни плащания:

Колорадо приемане на Биткойн плащане на данъци

Източник: Twitter

Няколко дни по-късно Калифорния обяви, че също е готова да "прегърне" крипто революцията. Властите на щата подготвиха законопроект за въвеждане на Биткойн като платежно средство:

Калифорния Биткойн законно платежно средство

Източник: Twitter

Въпреки че имаше много положителни новини, свързани с крипто, пазарът записа още една меча седмица. Независимо от това, в понеделник той започва с малък отскок на цената. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 34 456,02 евро (+1,69%), един Етериум – 2 402,93 евро (+3,43%), едно DOGE – 0,1231 евро (+1,71%) и едно UNI – 8,49 евро (-2,85%):

Биткойн цена 21 февруари 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), след Gravestone Doji, двойката BTC/EUR формира меча свещ с по-нисък максимум и по-нисък минимум – знак, че мечият натиск се възобновява:

Биткойн цена графика 21 февруари 2022

Освен това дневната графика (1D) записа и мечи сигнал – цената на Биткойн отново падна под 30-дневната подвижна средна (MA 30):

Биткойн цена графика 2 21 февруари 2022

Смятаме, че зараждащите се възходящи настроения ще се върнат само ако цената отново надмине MA 30. Въпреки това, докато цената остава под трите ключови подвижни средни, ние предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Освен това, в 4-часовата графика (4H), двойката BTC/EUR започна да тества долната линия на Възходящия канал (потенциален възходящ тренд):

Биткойн цена графика 3 21 февруари 2022

Ако цената падне под долната линия на канала, тогава мечият натиск може да се засили. Ако цената се върне в канала, натискът за купуване ще се възобнови. Засега обаче цената е на кръстопът – няма ясен сигнал в каква посока ще продължи пътя си.

Етериум

В дневната времева рамка (1D), двойката ETH/EUR отново падна под 30-дневната подвижна средна (MA 30) и 360-дневната подвижна средна (MA 360):

Етериум цена графика 21 февруари 2022

Цената вече е под всичките три ключови подвижни средни (MA 30, MA 90 и MA 360). Това е ясен сигнал, че мечките контролират пазара.

Освен това, в 4-часовата времева рамка (4H), двойката ETH/EUR все още е в Низходящия клин (низходящ тренд):

Етериум цена графика 2 21 февруари 2022

За да започнем да търсим сигнал за покупка, първо бихме искали да видим цената извън клина. Ето защо засега ще останем в режим на изчакване.

Dogecoin

Дневната ценова графика (1D) на Dogecoin не се е променила от почти две или три седмици. Двойката DOGE/EUR продължава своето пътуване под трите ключови подвижни средни (MAs):

Dogecoin цена графика 21 февруари 2022

Ще започнем да търсим сигнал за покупка, само ако цената се върне и над трите подвижни средни. Засега ще останем в режим на изчакване.

Uniswap

Цената на Uniswap също не се е променила значително през последните две-три седмици. В дневната графика (1D), двойката UNI/EUR остава под всичките три ключови подвижни средни (MAs):

Uniswap цена графика 21 февруари 2022

Докато цената на Uniswap е под MA 30, MA 90 и MA 360, ние ще стоим далеч от пазара.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.