18,212,025 BTC

ЦАР ще приема Биткойн, Мъск купува Twitter – Aнализ – 26 април

Илон Мъск Twitter лого клетка xChange.bg

Още една страна ще приеме Биткойн като платежно средство. Миналата седмица народното събрание на Централноафриканската република (ЦАР) прие единодушно законопроект, който се очаква да улесни приемането на криптовалути в страната като законно средство за плащане. Крипто общността приветства новината:

Централна Африка Биткойн приемане

Източник: Twitter

Друго вълнуващо събитие, което може да засегне крипто света, е новината, че главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е купил Twitter:

Илон Мъск купува Twitter Туитър

Източник: Bitcoin Magazine

Във връзка с тази новина цената на DOGE е скочила с над 20%, тъй като общността очаква Мъск да направи Dogecoin криптовалутата на Twitter:

Dogecoin DOGE Мъск Туитър Twitter

Източник: Twitter

След сравнително волатилна седмица, крипто пазарът започва да се стабилизира. Според Coin360.com в понеделник сутринта се случва солиден ценови отскок. Един Биткойн струва 37 931,61 евро (+5,29%), един Етериум – 2 804,11 евро (+6,37%), едно DOGE – 0,1490 евро (+28,44%) и едно UNI – 8,10 евро (+5,33%):

Биткойн цена 26 април 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

Подобно на предишния ни анализ, в месечната времева рамка (MN) в ценова графика на двойката BTC/EUR потенциалното Мечо поглъщане за април остава:

Биткойн цена графика 26 април 2022

Струва си да се подчертае, че тази меча свещна формация обикновено се случва в края на увеличението на цената. Разбира се, има достатъчно време до края на месеца и тази формация може да изчезне, но това е техническа закономерност, която си струва постоянно да следите.

В 4-часовата графика (4H) двойката BTC/EUR получава първоначална подкрепа при долната линия (линия на подкрепа) на Възходящия канал (възходящ тренд):

Биткойн цена графика 2 26 април 2022

Нека още веднъж споделим нашата гледна точка; ако двойката BTC/EUR формира локално дъно при линията на подкрепа и започне да се увеличава, може да възникне сигнал за покупка. Ако, обаче, цената падне под линията на подкрепа, натискът за продажба може да се възобнови и може да възникне мечи сигнал.

Етериум

В седмичната времева рамка (1W) след Мечото поглъщане двойката ETH/EUR претърпя лека корекция:

Етериум цена графика 26 април 2022

Въпреки това, както се вижда от графиката, биковете започнаха да поддържат цената след скромния спад и се формира малка бича свещ. Според нас това е знак, че двойката ETH/EUR може да започне да се консолидира.

Дневната графика (1D) също потвърждава потенциалната консолидация – двойката ETH/EUR се колебае близо до подвижните средни MA 30, MA 360 и MA 90:

Етериум цена графика 2 26 април 2022

Ако цената на Етериум започне да се консолидира, ще останем в режим на изчакване. Ще влезем на пазара само ако се появи надежден сигнал за покупка.

Dogecoin

В дневната времева рамка (1D) цената на Dogecoin е получила подкрепа от MA 30 и MA 90:

Dogecoin цена графика 26 април 2022

Както се вижда от графиката, двойката DOGE/EUR е отскочила. Въпреки това цената все още е значително под MA 360. Ето защо засега предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Освен това, в 4-часовата графика (4H) на DOGE/EUR Низходящият канал (низходящ тренд) остава в сила:

Dogecoin цена графика 2 26 април 2022

Въпреки че поради текущото възстановяване цената на Dogecoin може да скочи до горната линия на канала, ние няма да влезем в пазара, освен ако цената не излезе от низходящ тренд в посока нагоре.

Uniswap

В 4-часовата времева рамка (4H) двойката UNI/EUR продължава своето движение, като бавно намалява в рамките на Низходящия канал (низходящ тренд):

Uniswap цена графика 26 април 2022

Както може да се види от графиката, напоследък дори не е имало приличен отскок. Това е знак, че мечките са много по-силни от биковете в канала. Ето защо засега ще стоим далеч от пазара.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.