18,212,025 BTC

Cardano е третата по големина криптовалута по пазарна капитализация – Aнализ – 23 август

блокчейн мрежа децентрализация планета космос звезди

Миналата седмица крипто пазарът регистрира голямо търсене на токените на платформите за интелигентни договори като Етериум, Cardano, Polkadot, Solana, Avalanche и др. Най-добре се представиха Solana и Cardano. Cardano дори се превърна в третата по големина криптовалута по пазарна капитализация, като наскоро изпревари Binance Coin (BNB). Ценовият успех на Cardano може да бъде свързан със скорошната интеграция на дългоочаквания протоколен ъпгрейд, наречен Alonzo. Надстройката се очаква да стане факт през септември и да добави DeFi, NFT и други функционалности в екосистемата на Cardano:

Alonzo ъпгрейд Кардано ADA

Източник: Twitter

Някои известни крипто инвеститори обаче остават скептични относно бъдещето на Cardano. Изпълнителният директор на Galaxy Digital Майк Новограц се съмнява в потенциалния успех на ADA:

Майк Новограц Кардано ADA Туитър

Източник: Twitter

Още нещо започна да привлича вниманието в крипто пространството, а именно истерията в NFT гейминг сектора. Цените и броят на потребителите на NFT игрите започнаха да скачат. Според CryptoDiffer, най-добрите NFT игри по отношение на активни потребители са Alien Worlds, CryptoBlades, Splinterlands и т.н.:

Блокчейн игри гейминг статистика Туитър

Източник: Twitter

Една от основните характеристики на тези базирани на блокчейн игри е, че те се вписват в категорията "Play-To-Earn", което означава, че играчите печелят криптовалута, като играят играта. Много експерти вече очакват "Play-To-Earn" моделът да промени традиционната гейминг индустрия из основи.

След поредната положителна седмица за криптовалутите, пазарът в понеделник започва с прилично увеличение на цените. Според Coin360.com, един Биткойн струва 42 845,27 евро (+2,17%), един Етериум - 2 841,26 евро (+2,20%), едно DOGE - 0,2699 евро (+0,45%) и едно UNI - 24,98 евро (+0,75%) :

Биткойн цена 23 август 2021

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), двойката BTC/EUR е записала пета поредна бича свещ с локален минимум над предишния и локален максимум над предишния:

Биткойн цена графика 23 август 2021

Продължаването на последователността от бичи седмични свещи потвърждава възвръщането на бичето настроение и увеличава шансовете за възобновяване на възходящия тренд.

Независимо от това, в дневната графика (1D) си струва да следите ценовото поведение на Биткойна, докато е на линията на потенциална съпротива:

Биткойн цена графика 2 23 август 2021

Ако има пробив, очакваме двойката BTC/EUR да достигне нивото на предишния местен връх или приблизително 54 000 евро - сценарий 1 (S1). Ако обаче BTC/EUR не може да преодолее потенциалната съпротива, ценовата графика може да възобнови спада в рамките на потенциалния низходящ канал - сценарий 2 (S2).

Етериум

В седмичната графика (1W) на двойката ETH/EUR последователността от бичи свещи с възходящи локални върхове и възходящи локални минимуми е прекъсната. Миналата седмица се формира свещ от типа Hanging Man:

Етериум цена графика 23 август 2021

Тази свещ показва, че пазарът навлиза в период на нерешителност и цената на Етериум може да започне да се консолидира. Нещо повече, според теорията на техническия анализ, Hanging Man се появява по време на възходящ тренд и предупреждава, че цените могат да започнат да падат. Ето защо не бива да изключваме скоро и отдръпване на цените.

В дневната диаграма (1D) ще се опитаме да разберем къде е най-близката подкрепа в случай на отдръпване. За това ще приложим нивата на корекция на Фибоначи:

Етериум цена графика 2 23 август 2021

Както може да се види от графиката, в момента двойката ETH/EUR се консолидира на ниво на корекция на Фибоначи 61,8. Ето защо считаме ниво на корекция на Фибоначи 50,0 (или 2 532 евро) като най-близката подкрепа за цената в случай на отдръпване. Нивото на корекция на Фибоначи 76,4 (или 3 163 евро) е най-близката целева цел в случай на увеличение на цената.

Dogecoin

В седмичната графика (1W), двойката DOGE/EUR е формирала солидна бича свещ с локален минимум над предишния и локален максимум над предишния:

DOGE цена графика 23 август 2021

Тази бича свещ загатва за възвръщането на бичето настроение. Нещо повече, в дневната диаграма (1D) 30-дневната подвижна средна стойност (MA 30) е на път да премине и надвиши 90-дневната подвижна средна (MA 90). Това означава формиране на бичи Moving Average Crossover:

DOGE цена графика 2 23 август 2021

Според нас, ако бичият Moving Average Crossover се случи, това ще бъде допълнителен солиден бичи сигнал, потвърждаващ промяната на настроенията и ще отбележи края на корекцията.

Uniswap

Както вече очертахме в предишния си анализ, в 4-часовата диаграма (4H), двойката UNI/EUR е формирала двойно дъно (чест модел на обръщане на тренда):

UNI цена графика 23 август 2021

Ето защо ние продължаваме да се придържаме към нашата стратегия за търгуване: ако се случи отдръпване и цената падне до линията, която пресича раменете на двойното дъно, ще изчакаме отскок от тази линия, за да отворим дълга позиция.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.