18,212,025 BTC

Биткойн блокчейн- ще оцелее ли през следващите 100 г.

Източник: за Cointelegraph от William Suberg |
Биткойнът е единственият публичен блокчейн, който може да продължи да съществува през следващите 100 години

Следващият период на покачване на цените на криптопазара ще реши кои публични блокчейни ще станат определящите имена за индустрията, базираният в Обединеното кралство инвеститор и предприемач Алистър Милн прогнозира в поредица от Twitter постове на 19 януари.

 

Милн, който в Twitter е известен предимно като източник на оптимистични изявления за цената на Биткойна (BTC), заяви, че всички бъдещи ценови възходи на най-голямата криптовалута ще надхвърлят тези от 2017г.

 

Отнема време, за да се промени настроението. 30-50 милиона души, които притежават криптоактиви, не представляват пикът на индустрията,“

 

Биткойнът продължава да се търгува на нива с около 80% по-ниски от върховото през декември 2017г., когато цената достигна повече от 20 000 щатски долара на някои борси.

 

Непрекъснатият спад доведе до многобройни обвинения от страна на високопоставени хора от света на икономиката - като икономиста Нуриел Рубини - че Биткойнът се е насочил към нулата - аргумент, който поддръжниците на криптовалутата, включително Милн, оспорват.

 

Отнема време, за да се промени настроението. 30-50 милиона души, които притежават криптоактиви, не представляват пикът на индустрията,“
 

 

Следващият период на покачване на цените ще реши кои публични блокчейни ще продължат да съществуват през следващите 100 години. Вярвам, че в момента единствено Биткойнът има такъв потенциал.

 

Милн също така определи интереса на институционални инвеститори и характеризирането на Биткойна като „второто злато“ като благоприятстващи фактори при следващата вълна на приемане.

 

През декември главният изпълнителен директор на японската финтех (FinTech) фирма и оператор на криптоборса Quoine прогнозира, че Биткойнът ще достигне нови рекордни върхове тази година. Преди това инвеститорът Майкъл Новограц също заяви, че водещата криптовалута може да премине тавана си от 20 000 щатски долара до 2020 година.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.