18,212,025 BTC

Биткойн ъпгрейдът Taproot получава одобрение, очаква се да влезе в сила през ноември – Aнализ – 14 юни

Биткойн блокчейн мрежа ъпгрейд xChange.bg

Миналата седмица копачи от цял свят одобриха Биткойн ъпгрейда, който носи името Taproot:

 

Адам Бек Биткойн Taproot Туитър

 

Източник: Twitter

 

Taproot, най-важният ъпгрейд след SegWit през 2017 г., се очаква да влезе в сила през ноември. Много блокчейн експерти смятат, че Taproot ще увеличи поверителността и ефективността на Биткойн транзакциите.

 

Но това не е единствената положителна новина за екосистемата на Биткойн. Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск потвърди, че Tesla е продала само 10% от Биткойните, които по-рано през годината стана ясно, че е купила, и подчерта, че компанията би възобновила приемането на на плащания в Биткойн, ако процесът на копаене на криптовалутата стане по-екологичен:

 

Илон Мъск Тесла Биткойн Туитър

 

Източник: Twitter

 

Известният Биткойн бик PlanB подчерта, че целта за цената на Биткойна от 288 000 долара за текущата пазарна фаза остава в сила:

 

Биткойн цена PlanB Туитър

 

Източник: Twitter

 

Положителните новини от миналата седмица подкрепиха цените на криптовалутите. Пазарът в понеделник започва със солидно възстановяване на цените. Според Coin360.com един Биткойн струва 32 722,51 евро (+11,31%), един Етериум - 2 066,22 евро (+6,32%), едно DOGE - 0,2673 евро (+4,95%) и едно UNI - 18,94 евро (+10,19%) :

 

Биткойн цена 14 юни 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека анализираме графиките на цените на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

 

BTC/EUR

 

В седмичната графика (1W), миналата седмица двойката BTC/EUR формира свещ от типа Чук (Hammer) след свещта Доджи от предишната седмица:

 

Биткойн цена графика 14 юни 2021

 

Техническият модел Чук е свещ, която се появява в долната част на ценова корекция и обикновено бележи началото на подновяване на възходящия тренд. Ето защо шансовете за възстановяване на цената се увеличават.

 

Освен това в 1-часовата графика (1H) двойката BTC/EUR току-що премина през линията на съпротива:

 

Биткойн цена графика 2 14 юни 2021

 

Ние разглеждаме този пробив като първоначален бичи сигнал, който сочи към потенциално възобновяване на възходящия тренд. Според нас, ако цената не спадне отново под линията на съпротива, някои по-агресивни търговци ще започнат да отварят дълги позиции.

 

ETH/EUR

 

В дневната графика (1D) двойката ETH/EUR продължава да се движи напред във Възходящия канал (възходящ тренд):

 

Етериум цена графика 14 юни 2021

 

Въпреки че има Възходящ канал, търговците с дълги позиции трябва да бъдат много предпазливи, тъй като, както е видно на графиката, 30-дневната подвижна средна стойност (MA 30) се приближава до 90-дневната подвижна средна (MA 90) и може да се осъществи пресичане на двете стойности (Moving Average Crossover). Ако това се случи, ще го сметнем за малък мечи сигнал, тъй като според теорията на техническия анализ, такова пресичане е технически модел за обръщане на тенденцията.

 

DOGE/EUR

 

В 4-часовата диаграма (4H) цената на Dogecoin се консолидира между 90-дневната MA и 30-дневната MA:

 

DOGE цена графика 14 юни 2021

 

Както се вижда от графиката, 90-дневната MA е на ниво на корекция на Фибоначи 38,2 (приблизително 0,2305 евро), а 30-дневната MA - на ниво на корекция на Фибоначи 61,8 (приблизително 0,2821 евро). Очакваме двойката DOGE/EUR да остане обхваната от тези две нива през цялата тази седмица. Ако обаче има някаква голяма промяна на крипто пазара, това също ще повлияе на динамиката на ценовото движение на DOGE/EUR.

 

UNI/EUR

 

Както вече посочихме в предишния ни анализ, в дневната графика (1D) на UNI/EUR се е получило пресичане на двете подвижни средни стойности (технически модел за обръщане на тенденцията):

 

UNI цена графика 14 юни 2021

 

Както се вижда от графиката, 30-дневната подвижна средна стойност (MA 30) все още е под 90-дневната подвижна средна стойност (MA 90). Ето защо предпочитаме да стоим настрана от тази двойка.

 

В 4-часовата диаграма (4Н) обаче изглежда, че двойката UNI/EUR се опитва да формира Възходящ канал:

 

UNI цена графика 2 14 юни 2021

 

Ако цената продължи своето движение в рамките на този канал, може да се появи бичи сигнал и да отмени мечия сигнал, който идва от пресичането на двете подвижни средни стойности. Ето защо си струва да се следи ценовата графика на Uniswap в различните времеви рамки.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.