18,212,025 BTC

Сенатор Кемпис: Биткойн трябва да бъде законно платежно средство в Мексико – Aнализ – 21 март

флаг Мексико Биткойн xChange.bg

В четвъртък, 17 март, мексиканският сенатор Индира Кемпис още веднъж подчерта, че Мексико трябва да приеме Биткойн като законно платежно средство:

Мексико сенатор Биткойн законно платежно средство

Източник: Twitter

Политикът подчерта, че Мексико трябва да последва примера на Ел Салвадор по отношение на Биткойна, за да предложи възможности за банкиране на хората без достъп до банкови услуги (bank the unbanked) в страната и да донесе финансов просперитет на много селски райони.

Интересното е, че Латинска Америка не е единственият регион, който се интересува от приемането на Биткойн. Известният Биткойн евангелист и бивш член на екипа на Blockstream Самсън Моу обяви, че работи в тясно сътрудничество с етиопска група, наречена Project Mano, за да убеди правителството да приеме Биткойн:

Етиопия Биткойн приемане

Източник: Twitter

Както се казва в един от лозунгите на предстоящата Биткойн конференция 2022 в Маями, светът се нуждае от Биткойн, защото "80% от всички съществуващи щатски долари са отпечатани през последните 22 месеца":

Биткойн конференция Маями 2022 долари

Източник: Twitter

След възстановяването на цените през миналата седмица, пазарът в понеделник започва с отдръпване. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 37 315,97 евро (-1,22%), един Етериум – 2 624,21 евро (-0,63%), едно DOGE – 0,1088 евро (-1,01%) и едно UNI – 8,68 евро (-0,53%):

Биткойн цена 21 март 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), двойката BTC/EUR формира бича свещ след двете Shooting Star формации:

Биткойн цена графика 21 март 2022

Според нас, бичата свещ отменя мечите сигнали, идващи от Shooting Stars, и намалява шансовете за подновяване на спада на цената. Следователно вероятността двойката BTC/EUR да формира дъно се увеличава.

Освен това, в дневната времева рамка (1D) BTC/EUR започва да тества 90-дневната подвижна средна (MA 90):

Биткойн цена графика 2 21 март 2022

Цената на Биткойн е под MA 90 (подвижна средна за тримесечие) от началото на декември. Според нас, ако цената надхвърли MA 90, тогава ще се появи друг положителен сигнал, потвърждаващ подновяването на натиска за купуване.

Етериум

В седмичната времева рамка (1W), миналата седмица двойката ETH/EUR формира солидна бича свещ след консолидацията, образувана от последователността от Dojis и формацията Shooting Star:

Етериум цена графика 21 март 2022

Тази бича свещ е знак, че броят на купувачите при текущите ценови нива се увеличава. Следователно, подобно на седмичната ценова графика на Биткойн, двойката ETH/EUR вероятно също формира дъно.

Струва си да се спомене, че в 4-часовата графика (4H) ETH/EUR излезе от Низходящия канал (низходящ тренд):

Етериум цена графика 2 21 март 2022

Както се вижда от графиката, наскоро се случи пробив. Това е ясен сигнал, че мечият натиск намалява и че биковете започват яростно да поддържат цената.

Dogecoin

Мечките продължават да контролират пазара на Dogecoin. В дневната графика (1D) от началото на декември двойката DOGE/EUR се движи под всичките три ключови подвижни средни MA 30, MA 90 и MA 360:

Dogecoin цена графика 21 март 2022

Още веднъж бихме искали да подчертаем, че ще стоим далеч от пазара, докато цената е под тези три стойности.

Uniswap

Подобно на ценовата графика на Dogecoin, от началото на декември двойката UNI/EUR се движи под MA 30MA 90 и MA 360:

Uniswap цена графика 21 март 2022

Разбира се, скок в цената може да се случи по всяко време, но няма да се опитваме да хванем дъното в низходящия тренд. Ще се върнем на пазара само ако двойката UNI/EUR отново се върне над всичките три ключови подвижни средни.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.