18,212,025 BTC

Биткойн - технически анализ - 5 март 2019

Източник: за Cointelegraph от Rakesh Upadhyay |
Биткойн - технически анализ - 5 март 2019

Пазарът има тенденция да се движи между периоди с ниска и висока волатилност. След седмица на движение в малък ценови диапазон, интервалът се разшири в понеделник и криптопазарите решиха да се движат надолу. Какво причини този внезапен спад? Няма конкретни фундаментални причини, които биха могли да доведат до това разпродаване.

 

Една от възможните причини може да бъде силният долар, който отбеляза повишение през последните четири дни. В резултат на това златото също рязко се понижи в петък.

 

Това показва, че търговците са склонни да поемат риск. Трейдърите обичат да пазят активите, които показват силен ръст. Пазарите в САЩ процъфтяват през последните десет седмици. Положителните новини за търговската сделка между САЩ и Китай може да са насърчили някои краткосрочни търговци да продадат криптовалути на печалба и да се насочат към фондовите пазари.

 

Въпреки че сегашният спад ще потисне настроенията, той не променя общата структура на повечето основни криптовалути. Те остават във фаза на формиране на дъно и ще продължат да бъдат нестабилни през този период.

 

79750e36352cccb06ae7d510bf1763dc.png

 

След шест дни на търгуване в тесен обсег, диапазонът се разшири в посока надолу, което е отрицателен знак. Биткойнът (BTC) проби под 20-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) и в момента е близо до 50-дневната проста пълзяща средна (SMA). Линията на низходящия тренд също се намира на това ниво. Тази линия преди е функционирала като силна съпротива, така че сега ще действа като силна подкрепа.

 

Неуспех на тази критична подкрепа може да потопи двойката BTC/USD до следващата подкрепа на 3 355 долара, и ако това ниво също не успее да се задържи, последната подкрепа в посока надолу е 3 236.09 долара. Нов годишен минимум ще възобнови низходящия тренд.

 

Обратно, ако цената намери подкрепа на сегашните нива, тя отново ще се опита да се покачи над 3 900 долара и да достигне 4 255 долара. Откъсване от тази критична съпротива ще подскаже, че дъното е формирано. Следващите няколко дни са критични. Търговците могат да поддържат стоп-загубата на дългите си позиции под 3 236.09 долара.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.

 

Анализът е преведен и адаптиран от Cointelegraph.