18,212,025 BTC

Бек: Салинас е на път да стане най-богатият Биткойн милиардер в Мексико – Aнализ – 28 февруари

Биткойн мрежа абстрактност xChange.bg

През изминалата седмица волатилността на крипто пазара започна да намалява и да премина към фаза на консолидация. Много крипто ентусиасти и известни милиардери продължават да настояват, че в дългосрочен план ще видим по-високи цени в сравнение с настоящите. Например, Рикардо Салинас, третият най-богат човек в Мексико, се обърна към крипто общността с призив да държат своите Биткойни и да се въздържат от продажбата им:

Рикардо Салинас Биткойн hodl

Източник: Twitter

Интересното е, че създателят на Hashcash Адам Бек използва случая да подчертае, че Салинас е не само третият най-богат човек в Мексико, но е и на път да се превърне в най-богатият Биткойн милиардер в страната:

Адам Бек Салинас Биткойн милиардер Мексико

Източник: Twitter

В Twitter Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy, написа, че никога не е късно да се купи Биткойн, като по този начин изпрати послание към крипто общността, че в дългосрочен план хората, които държат Биткойн, винаги печелят:

Майкъл Сейлър Биткойн печалба

Източник: Twitter

След седмица на консолидация, пазарът в понеделник започва с малко отдръпване на цената. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 34 306,20 евро (-1,80%), един Етериум – 2 357,97 евро (-4,51%), едно DOGE – 0,1109 евро (-1,69%) и едно UNI – 8,74 евро (+8,65%):

Биткойн цена 28 февруари 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), след Gravestone Doji и мечата свещ, двойката BTC/EUR формира друго Doji:

Биткойн цена графика 28 февруари 2022

Това Doji е знак, че пазарът си взе почивка миналата седмица. Интересното е, че ако погледнем дневната графика (1D), тази "почивка" се случва при потенциална възходяща линия:

Биткойн цена графика 2 28 февруари 2022

Както може да се види от графиката, цената е тествала тренд линията няколко пъти напоследък. Няма нито ясен отскок, нито пробив. Ето защо смятаме, че пазарът е на кръстопът. Предпочитаме да останем в режим на изчакване.

Етериум

В седмичната времева рамка (1W), подобно на ценовата графика на Биткойн, двойката ETH/EUR формира Doji през изминалата седмица – ясен сигнал, че пазарът се консолидира:

Етериум цена графика 28 февруари 2022

Освен това в дневната графика (1D) тази консолидация се случва и при потенциална възходяща линия:

Етериум цена графика 2 28 февруари 2022

Въпреки това, както се вижда от графиката, няма ясен сигнал, че възходящият тренд ще се възобнови. Ето защо засега предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Dogecoin

Както вече наблюдавахме и в предишни анализи, в дневната графика (1D), двойката DOGE/EUR остава под всичките три ключови подвижни средни – MA 30, MA 90 и MA 360:

Dogecoin цена графика 28 февруари 2022

Според нас, докато цената остава под трите MA, е по-добре да стоим далеч от пазара.

Uniswap

Подобно на ценовата графика на Dogecoin, в дневната графика (1D), двойката UNI/EUR продължава да се движи под всичките три подвжини средни (MAs):

Uniswap цена графика 28 февруари 2022

Както и в предишните ни анализи, предпочитаме да стоим далеч от пазара, докато цената на Uniswap е под MA 30, MA 90 и MA 360.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.