18,212,025 BTC

Приемане на Биткойн: Русия, Exxon, Рио де Жанейро – Aнализ – 28 март

Биткойн монети xChange.bg

В четвъртък, 24 март, Павел Завални, ръководител на енергийния комитет на Държавната дума на Русия, спомена, че страната обмисля различни методи на плащане за своя износ на петрол и газ. Представителят на руското правителство посочи, че може да започнат да приемат дори Биткойн, когато продават енергийни ресурси:

Павел Завални Русия газ енергия плащане в Биткойн

Източник: Twitter

В събота, 26 март, CNBC обяви, че Exxon, най-голямата петролна компания в Америка, е започнала да добива Биткойн с излишния си капацитет:

Exxon копаене на Биткойн

Източник: Twitter

Тъй като масовото приемане на Биткойн е на път, Рио де Жанейро, вторият по големина град в Бразилия, ще започне да приема криптовалутата за данъчни плащания с помощта на Binance:

Рио де Жанейро Биткойн данъчни плащания Binance

Източник: Twitter

След значителното покачване на цените миналата седмица, натискът за купуване продължава и в понеделник. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 42 812,83 евро (+5,12%), един Етериум – 3 028,03 евро (+5,43%), едно DOGE – 0,1370 евро (+5,70%) и едно UNI – 10,29 евро (+5,53%):

Биткойн цена 28 март 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), миналата седмица двойката BTC/EUR формира солидна бича свещ:

Биткойн цена графика 28 март 2022

Струва си да се подчертае, че тази бича свещ значително надмина местните върхове на предишната свещ – ясен знак, че натискът за купуване се засилва.

Освен това, в дневната времева рамка (1D) двойката BTC/EUR надмина и трите ключови подвижни средни стойност, а именно MA 360, MA 30 и MA 90:

Биткойн цена графика 2 28 март 2022

Колкото по-дълго цената остава над тези три ключови стойности, толкова по-голяма е вероятността за подновяване на възходящия тренд.

Етериум

Подобно на ценовата графика на Биткойна, в седмичната времева рамка (1W) миналата седмица двойката ETH/EUR формира солидна бича свещ:

Етериум цена графика 28 март 2022

Бичата свещ надмина предишните местни върхове – ясен сигнал, че биковете придобиват контрол над пазара.

В дневната графика (1D) двойката ETH/EUR също надмина трите ключови подвижни средни – MA 360, MA 90 и MA 30:

Етериум цена графика 2 28 март 2022

Ако цената остане над всичките тези три стойности през следващите няколко седмици, вероятността двойката ETH/EUR да формира дъно ще се увеличи.

Dogecoin

В дневната графика (1D) двойката DOGE/EUR се възстанови и надмина MA 30 и MA 90:

Dogecoin цена графика 28 март 2022

Въпреки това цената все още е под MA 360. Ето защо ние вярваме, че текущото движение на цените е просто отскок и е твърде рано да се каже, че двойката DOGE/EUR формира дъно.

Въпреки това си струва да погледнете 4-часовата графика (4H), където двойката DOGE/EUR отскочи от долната линия на низходящия канал (низходящ тренд):

Dogecoin цена графика 2 28 март 2022

Според нас, по време на този отскок цената може да достигне горната линия на канала или приблизително 0,18-0,19 евро за един Dogecoin.

Uniswap

Цената на Uniswap също се повиши. В дневната времева рамка (1D) двойката UNI/EUR надмина MA 30 и сега тества MA 90:

Uniswap цена графика 28 март 2022

Независимо от това, цената на Uniswap все още е значително под MA 360. Ето защо е твърде рано да се говори за подновяване на възходящ тренд.

Въпреки това, ако цената на Биткойн продължи да расте, поради положителната корелация между криптовалутите смятаме, че възстановяването на двойката UNI/EUR също ще продължи. В този случай очакваме цената на Uniswap да се върне в Низходящия триъгълник.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.