18,212,025 BTC

Миналата седмица крипто пазарът отбеляза солиден отскок – Aнализ – 7 февруари

залез мотоциклет скок пропаст оранжево xChange.bg

Миналата седмица крипто пазарът регистрира солидно възстановяване на цените и обърна текущата корекция. Цената на Биткойн надхвърли психологическото ниво от 40 000 долара, а Етериум отново се върна над психологическото ниво от 3 000 долара.

Интересното е, че текущото възстановяване на цената започна, когато McDonald's попита крипто общността „Как са хората, които имат крипто акаунти в Twitter“ на 24 януари:

McDonald's Биткойн Туитър

Източник: Twitter

По стечение на обстоятелствата точно този момент се очерта като местно дъно и някои известни крипто ентусиасти успяха да се възползват от по-ниските цени на криптовалутите. Например, президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле купи допълнителни 410 Биткойна за 15 милиона долара по време на този спад:

Найиб Букеле Ел Салвадор Биткойн

Източник: Twitter

MicroStrategy добави към портфолиото си 660 Биткойна, закупени на средна цена от 37 865 долара за Биткойн, а Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията, подчерта, че те ще продължат да купуват още BTC:

MicroStrategy Биткойн покупка

Източник: Twitter

След стабилното възстановяване на цените на основните криптовалути през изминалата седмица, пазарът в понеделник започва положително. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 37 243,63 евро (+2.14%), един Етериум – 2 684,54 евро (+1.66%), едно DOGE – 0,1374 евро (+6.15%) и едно UNI – 10,37 евро (+3.56%):

Биткойн цена 7 февруари 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), миналата седмица, двойката BTC/EUR формира малка бича свещ с локални дъно и връх над предишните, съответно:

Биткойн цена графика 7 февруари 2022

Струва си да се подчертае, че това е първата седмична бича свещ с по-висок минимум и по-висок максимум от началото на корекцията, която започна през втората половина на ноември. Считаме това за първоначален сигнал, насочващ към потенциално подновяване на натиска за купуване.

Освен това в дневната графика (1D), поради текущото възстановяване, двойката BTC/EUR надмина 30-дневната подвижна средна (MA 30) за първи път от средата на ноември (или началото на корекцията):

Биткойн цена графика 2 7 февруари 2022

Това е първоначален знак, че биковете се опитват да си възвърнат контрола над пазара.

Също така, в 4-часовата графика (4H), двойката BTC/EUR излезе от Низходящия клин (низходящ тренд) в посока нагоре – първоначален знак, че биковете се опитват да сложат край на скорошната корекция:

Биткойн цена графика 3 7 февруари 2022

Изглежда, че в повечето основни времеви рамки купувачите се връщат на пазара.

Етериум

В седмичната времева рамка (1D), двойката ETH/EUR формира солидна бича свещ след свещта от типа Чук:

Етериум цена графика 7 февруари 2022

Според нас последователността от Чук и бичи свещ е ясен сигнал, че ценовата графика на Етериум се опитва да формира локално дъно.

Въпреки това бихме искали да видим ясен изход на цената от Низходящия клин (низходящ тренд), в 4-часовата графика (4H), за да кажем, че това е дъното:

Етериум цена графика 2 7 февруари 2022

Както се вижда от графиката, в момента цената започва да тества горната линия на клина или линията на съпротива. Нека изчакаме и да видим дали биковете са достатъчно силни, за да сложат край на този мечи технически модел.

Dogecoin

Ценовата диаграма на Dogecoin не се е променила значително от предишната седмица. В дневната времева рамка (1D), двойката DOGE/EUR остава под всичките три ключови подвижни средни (MAs), а именно MA 30, MA 90 и MA 360:

Dogecoin цена графика 7 февруари 2022

Докато цената е под трите ключови подвижни средни, ние предпочитаме да останем в режим на изчакване.

Освен това, в 4-часовата графика (4H), двойката DOGE/EUR все още е в Низходящия канал (низходящ тренд):

Dogecoin цена графика 2 7 февруари 2022

Ето защо смятаме, че дори в по-кратки времеви рамки няма надежден сигнал за покупка.

Uniswap

Подобно на дневната ценова графика (1D) на Dogecoin, двойката UNI/EUR остава под всичките три ключови подвижни средни (MA 30, MA 90 и MA 360):

Uniswap цена графика 7 февруари 2022

Докато цената на Uniswap е под всичките три ключови подвижни средни, ние предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.