18,212,025 BTC

AMC ще започне да приема Shiba Inu плащания през следващите 4 месеца чрез BitPay

Източник: за Benzinga от Shivdeep Dhaliwal |
Кино филм забавление крипто код виртуален xChange.bg

Главният изпълнителен директор на AMC Entertainment Holdings Inc Адам Арън сподели в Twitter, че се е договорил с доставчик на платежни услуги (BitPay) да поддържа разплащания с Shiba Inu. Това ще даде възможност на АМС да приема мийм монетата за онлайн плащания.

Какво се случи? 

Арън сподели, че AMC ще бъде първият клиент на BitPay, който ще започне да приема SHIB през следващите два до четири месеца. Според туита на Арън, потребителите ще могат да заплащат с SHIB както билети, така и храни, и напитки. 

Наскоро AMC започна да приема Биткойн, Етериум и две други криптовалути, и обяви, че ще въведе плащане и с Dogecoin.

Защо тази новина е важна?

Преди около две седмици Арън сподели, че AMC проучва как компанията да започне да приема разплащания и с SHIB и, че монетата е „следващата в нашия хитов крипто списък“.

Съперникът на SHIB, DOGE, вече се поддържа от AMC под формата на дигитални подаръчни ваучери. Те могат да се използват на уебсайта на веригата киносалони, мобилното ѝ приложение, или в АМС кината на стойност до $200 на ден.

На 10 ноември в публикация в блога си BitPay каза, че потребителите на техните услуги могат да харчат криптовалути като BTC, ETH и DOGE за покупки в Amazon чрез BitPay „крипто дебитна карта“.

Изявлението на Bitpay относно Amazon не успя да повиши стойността на DOGЕ, но предизвика дискусия сред потребителите на Reddit.

Статията е преведена и адаптирана от Benzinga.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.