18,212,025 BTC

Bank of America: Метавселената е огромна възможност за крипто индустрията

Източник: за CryptoPotato от Dimitar Dzhondzhorov |
Метавселена виртуална реалност NFT xChange.bg

Хаим Израел е запален по метавселената и смята, че това ще издигне света на криптовалутите на друго ниво.

 

Метавселената ще създаде огромни възможности за блокчейн технологията и ще се превърне в двигател, който ще допринесе за масовото приемане на криптовалутите като платежен инструмент и по-широкото им разпространение. Това заяви инвестиционният стратег на Bank of America Хаим Ираел в разговор с Business Insider. 

 

Метавселената е бъдещето

 

Израел също прогнозира, че метавселената е мястото, където „ще започнем да използваме криптовалути като пари“. Въпреки това, съществуващите цифрови активи като Биткойн, Етер и останалите алткойни са твърде нестабилни, за да изпълнят тази роля. Именно заради това, стейбълкойните, като USDT и USDC, вероятно ще преобладават, тъй като са обвързани с фиатни валути или благородни метали, които имат по-малки колебания в цените.

 

Освен това, Израел вярва, че ако криптовалутите станат широко използвани в метавселената, големи технологични компании ще навлязат на сцената.

 

Терминът „Mетавселена“ стана популярен през последните няколко месеца, след като Марк Зукърбърг обяви ребрандирането на Facebook в Meta.

 

Метавселената е виртуален свят, където хората могат да играят игри, да общуват, да работят, да търгуват, и да печелят крипто активи.  Според доклад на Grayscale Investments, metaverse индустрията скоро може да струва $1 трилион.

 

Инвестиционният гигант отбеляза, че възможностите се простират далеч отвъд игрите и засягат сектори като реклама, дигитални събития, социална търговия, хардуер и монетизация на разработчици/създатели. Анализът също така показа, че броят на портфейлите в метавселената се е умножил с коефициент десет в сравнение с началото на миналата година. През последното тримесечие на 2021 г. броят им е около 50 000.

Статията е преведена и адаптирана от CryptoPotato.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.