18,212,025 BTC

Гибралтар ще интегрира блокчейн в обществените услуги

Източник: за Coindesk от Jamie Crawley |
блокчейн виртуален карта град технологии xChange.bg

Правителството на Гибралтар обяви проект за интегриране на блокчейн технологията в обществените услуги. Правителството иска да развие и надгради своята система „eGov“, която се използва като цифрова платформа за достъп до обществени услуги. Пилотното внедряване ще изпробва блокчейн технологията, за да постигне по-голяма взаимосвързаност между правителствени отдели, лица и организации. Проектът може да помогне да се демонстрират предимствата от използването на блокчейн технологията за подобряване на скоростта и ефективността на правителствените процеси. Предложеното блокчейн решение ще интегрира и подобри съществуващата система за електронно управление на Гибралтар. По-конкретно, ще позволява на потребителите да съхраняват документи като шофьорски книжки, лични карти и да регистрират превозни средства в децентрализиран регистър.

Гибралтар демонстрира своите иновативни намерения и през годините се утвърди като благоприятна среда за крипто бизнеса за получаване на лицензи с платформи, като eToro, регулирани от Комисията за финансови услуги на Гибралтар. Наскоро китайската крипто борса Huobi Global премести своите услуги за спот търговия в Гибралтар след репресии в родната си страна.

Пилотният проект се осъществява с подкрепата на латиноамериканската крипто борса Bitso и IOVlabs, разработчика на платформата за смарт контракти RSK. Съоснователят на Bitso Даниел Вогъл каза: “В Bitso вярваме, че частният и публичният сектор могат да работят заедно, за да създадат работещи решения, базирани на блокчейн. Горди сме, че работим в тясно сътрудничество с правителството на Гибралтар, за да увеличим използването на блокчейн технологията в изключително важни сектори. Гибралтар дава феноменален пример, като приема крипто екосистемата и допринася за развитието на нашето общество.”

Статията е преведена и адаптирана от Coindesk.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, UNI, DOGE, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.